En bra början på fredagen :P

2011-01-28, 08:26:03 / Kategori: Stockholm
FÖRSOV MIG! :o springer till tunnelbanan som går precis utanför vår lägenhet, 1 minut kvar tills den går.. Jag fortsätter springa.. Hinner precis upp till plattformen och dörrarna stängs precis framför mig :/ nästa går om 10 minuter, typiskt.. Då blir man sen till skolan också :/ att man inte bara kan lära sig att gå upp tidigare om Morgnarna :/ jag säger bara.. Skööönt att det är fredag ;D

Nu har jag helglääängtan!

2011-01-27, 22:47:35 / Kategori: Stockholm
Idag har jag gått i skolan från kl 12-20, va ju planerat att jag skulle upp kl 9 för att hinna vara hos vovvarna som jag är "extramatte" till kl 10 för en morgonpromenad innan skolan.. men katharina som har dom sa att jag ej behövde komma om jag inte ville eftersom hon skulle jobba hemifrån. Sovmorgon, jaaatack! Men oftast så är det faktiskt ganska skönt att vara ute för att gå en promenad på förmiddagen de dagar jag går i skolan till 20.. så får man lite frisk luft också (A) och motion dessutom ;) men som sagt inte idag :P

Hade 2 stycken behandlingar idag.. en ansiktsbehandling med frans och brynfärg på förmiddagen och en pedikyr med lack på eftermiddagen :) Känner mig sjukt stressad när jag får ansiktsbehandling pluuus frans och brynfärg eftersom det tar längre tid.. dessutom vill lärarna gärna att vi lägger in en apparat i varje behandling också.. som om det inte var tillräckligt med att korta ner behandlingarna till 2 timmar och då ingår välkomnandet av kunden, behandling, hemrådsbehandling och försäljning av produkter till kunden plus städning.. STRESS! Trots det så brukar det faktiskt gå ganska bra :) Man ska ju tänka positivt (A)

Imorgon har vi bara teori i dermatolig (hudens sjukdomar) vilket är roligt och intressant, dessutom slutar vi kl 12 och vi slipper byta om till våra arbetsrockar ;D Det gillas!

Ut på promenad med vovvarna efter skolan och sen stallet.. jaa, det är ju nästan som hemma i skåne ;) hih. Därefter får vi väll se vad kvällen har att erbjuda! :D

Det pratades ju om att någon var lite partysugen i helgen?! Får väll se vad det resulterar i ;D





kärlek

2011-01-26, 18:31:11 / Kategori: Stockholm

Ge mig en dag
i frihet
en dag när jag går
dit jag vill.
Ge mig en dag
i värme
en dag när jag vill
finnas till.

Ge mig en dag
i trygghet
en dag när jag vilar
i din famn.
Ge mig en dag
i kärlek
en dag när du viskar
mitt namn.




Helgen

2011-01-25, 22:34:27 / Kategori: Stockholm

Har varit dålig de senaste 2 dagarna och stannat hemma från skolan :( Har sovit en massa, vilat och bara försökt att bli frisk.. men är ju lite influensatider nu så det kanske förklarar saken.

Helgen var toppen! Hade filmmys med Mickan från min klass i fredags.. såg på let´s dance och sedan the last song. Åhh, den är så gripande och sorglig! men otroligt bra (A)

Lördagen och söndagen tillbringades i stallet hos Wilma med en massa pyssel och en ridtur i skogen tillsammans med några andra från stallet :) På söndagen hade hon dock tappat en sko.. så blev inte så mycket ridning då. Istället frågade en från stallet som hade sin son med om jag ville hålla lektion för honom? Så det ställde jag upp på! Inte för att jag är någon ridlärare precis :P men några tips kunde jag väll ändå bidra med ;)



Fina Wilma!



Stallets minsting som jag höll lektion för. Så sööt :)


Promenad längs djurgården

2011-01-18, 22:31:10 / Kategori: Stockholm

Slutade skolan kl 12 idag och tog sedan en härlig promenad med Mickan längs kanalen vid djurgården och fick även lite sightseeing av lägenheten på strandvägen :) nice! Dock väldigt jobbiga trappor att gå i.. lr så är det bara min kondis :O :P antagligen?! haha, eftersom den inte är det bästa! Skönt att få röra på sig lite iaf! Under förmiddagen hade jag behandling i pedikyr med lack vilket gick mycket bra! har ju fått ett x antal pedikyrer, så då går det ju som det borde ;P har nu 2 timmar på oss istället för 2½ timme och det funkade utmärkt med tiden idag :)



Efter min och Mickans promenad begav jag mig hemmåt för att städa och tvätta.. jaa så tillbringar jag mina tidiga dagar :P haha. Kanske inte det roligaste.. men det är härligt när man har rent och fint hemma ;) dessutom kommer ju mickan hit på fredag så vill ju inte att det ska vara toootal kaos då ;)

Nu mååste jag sova! megatrött..

Skola kl 12-20 imorron och promenad med vovvarna först kl 10-11, hoppas att det inte regnar (a) hih. Annars är det bara skönt med lite frisk luft innan skolan :)


Helgen

2011-01-16, 16:48:37 / Kategori: Stockholm

Denna helgen har varit riktigt mysig! Var i stallet både igår och idag och första gången jag åkte ut till Wilma själv som jag nu är medryttare på. Igår blev det en ridtur i skogen tillsammans med en annan tjej från stallet, bra med lite guidning om bra ridvägar och trevligt sällskap att ha med någon. Idag blev det lite ridning i ridhuset, uppsittningen gick ganska bra trots att Wilma hade svårt att stå stilla så hängde jag med och lyckades häva mig upp i sadeln. I ridhuset var ca 5 andra ridpar vilket Wilma tyckte var ganska läskigt iom att det är så nytt för henne, många intryck när det galopperades och även hoppades omkring henne då det även stod ett hinder i mitten av ridhuset. Detta gjorde att hon blev lite okoncentrerad och spänd emellanåt vilket ledde till några små skutt hit o dit men det var ju inget som jag inte var förberedd på, man får helt enkelt låtsas att man har klister i baken :p fick reda på att hon knappt kunnat vara i ett ridhus samtidigt som en annan häst galopperade för ett år sedan utan att få frispel, men då var hon ju inte så gammal heller och detta året så blir hon 4, men det är en mognadssak som vi får träna på. Övning ger färdighet ;) För övrigt så gick hon jättefint i både skritten och traven när hon väl slappnade av och i stallet så är hon supermysig, en riktig kelgris :) längtar redan efter nästa helg och mer häst!


Denna fina bild är lånad av Heidi som har hästen


Provridning

2011-01-14, 16:37:13 / Kategori: Stockholm
Sitter just nu på en buss på väg mot gullmarsplan, har varit i stallet och provridit Wilma idag vilket gick jättebra :) hon var lite tramsig i början när Heidi skulle rida henne, hade lite svårt att stå still och såg spöken i ridhuset :p jaa, så när jag skulle rida va hon som lugnet själv. Är man 3 och ska bli 4 år så orkar man ju inte hur mycket som helst heller (a) hon hade iaf ett underbart steg och det känns super att vara tillbaka på hästryggen igen och så härligt att man har blivit med häst i Stockholm åsså ;) I helgen så ska jag åka ut till henne själv så då blir det mer lära känna varandra :) nu ska jag hinna hem till raffe för att lämna lite produkter som Jag shoppat till mamma ..dag och nattcremes kit, ögoncreme, cellolitcreme och ögon brynspenna för fantastiska 700 kr ;) vilket är väldigt prisvärt med tanke på att ögonkrämen bara i försäljning kostar 500 kr. Så nu blir mamsen glad över att jag fyndat till henne i bra och prisvärda produkter ;)

En kväll på Beautycenter

2011-01-13, 22:18:40 / Kategori: Stockholm

Då var det snart helg IGEN :D Det är ju galet vad fort en vecka kan gå! Idag har vi haft praktik 12-20 på Beautycenter där jag fick göra en ansiktsbehandling med frans och brynfärg på förmiddagen vilket är toppen eftersom jag inte fått många ansiktsbehandlingar så det behöver övas på för att man ska bli duktig :D Min kund hade väldigt torr hud med nedsatt tonus (vätskebalans) och turgor (spänst) så mina huvudmål idag med behandlingen var att tillföra henne mycket fukt för att ge henne mer spänst och minska torrheten med olika produkter och resultatet blev superfint! Hann även med en indirekt högfrekvens apparat för att huden skulle ta nytta av produkterna ännu mer!



Under eftermiddagen hade jag ingen behandling så första stunden tillbringade jag tiden att göra manikyr på mig själv (A) haha, för hade ingen att göra med då alla mina klasskompisar hade kund. Dock kom Julia som var salongis och offrade sig en stund medans jag väntade på att Elin skulle bli klar med sin frans och brynfärg som går lite snabbare än andra behandlingar eftersom hon ville göra en ansiktsbehandling på mig när hon var färdig. Jaa, det har varit en mysig dag i skolan! Först att ha en kund med ansiktsbehandling och sedan få en på eftermiddagen.. HÄÄÄRLIGT! och tack Elin som var så duktig :)

Stallet imorron, läängtar! och kanske partajj i västerås..vi får se :) hih.



En dag med hästarna

2011-01-13, 00:06:02 / Kategori: Stockholm

Idag har vatt en braa dag :D Slutade skolan kl 12 och tog sedan pendeln till västerhaninge för att möta Heidi för en fika innan vi begav oss mot stallet. I stallet fick vi låna en liten ponny så att vi kunde rida ut tillsammans och vi bestämde att vi skulle ta en skogstur där hon började rida sin häst wilma medans jag tog ponnyn så skulle vi avsluta ridturen med ett byte så att jag fick känna lite på henne efteråt.

Dock blev det inte riktigt som vi tänkt oss.. När wilma tyckte att en brevlåda var läskig så tyckte mickey som jag red också de :P haha. Minns knappt när jag red en ponny sist och har glömt hur jäkla envisa dom kan vara :P väl inne i skogen fanns ett kärr mitt på stigen så vi valde en annan väg och då insåg vi att vi var vilse :P haha. Men efter mycket traskande i en halvmeter snö så hittade vi till sist tillbaka till den riktiga stigen ;) Stackars min lilla Mickey, han höll ju på att drunkna i snön emmellanåt så djup den var... men ändå traskade han ivrigt på med pigga små steg :P På vår härliga skogstur träffade vi även på en hel familj älgar.. 3 stycken som stod och stirrade på oss när vi red förbi.

Eftersom ridturen blev lite längre än vad vi hade räknat med fick vi skynda att göra iordning i stallet eftersom Heidi skulle iväg.. så får bli provridning av Wilma på fredag istället :) Men nu e jag iaf lite varm i kläderna, har ju inte ridit sedan jag flyttade ifrån skåne och känner mig lite halvt ringrostig :P

Nu är jag trött och ska nanna :)


Back to school!

2011-01-10, 21:34:25 / Kategori: Stockholm

Idag var det åter dags för skola! kl 8:30 samlades klassen igen efter ett härligt jullov.. för mig kändes morgonen lite trög eftersom det var ett tag sen man behövde gå upp halv 7 på morgonen, behöva sminka sig och sätta upp håret i den där "perfekta" knuten. Idag hade jag ingen kund inbokad så jag och Catrin bestämde oss för att träna behandling på varandra eftersom hon inte heller hade någon kund. Vi bestämde oss för att träna någon apparat, då apparater nu ska ingå i alla behandlingar som vi gör på kunder kan den det vara bra att veta vad man gör! ;)



Det blev en behandling med indirekt högfrekvens. Denna behandlingen utförs under massagen i ansiktsbehandlingen, kunden håller i en glasstav med händerna som har plusladdning som sitter fast i en  apparat. Produkterna som vi använder på skolan kommer ifrån Babor, ett tyskt märke där majoriteten av alla produkter är minusladdade. Jag börjar med att applicera ett koncentrat på kunden, koncentratet har mindre molekyler än vad som finns i en kräm och tränger ner djupare i huden och ger då även större effekt. Det finns många olika koncentrat för olika hudtyper att välja på. Ovanpå koncentratet appliceras en nattcreme som man masserar i, eftersom båda produkterna är minusladdade så kommer de att dras mot plusladdningen i kundens hand vilket gör att produkterna verkligen tränger ner i huden på djupet och ger ett superfint resultat efter avslutad massage :)

Därefter gjorde Catrin lite klämning på mig för att få bort alla orenheter :) Vilket resulterade i att jag såg ut som rudolf efteråt! Jaa, min näsa lyste :P Men vill man va fin får man lida pin ;)haha. Tur att jag inte hade kund på eftrmiddagen iaf! Utan att vi hade marknadsföring istället där lektionen bestod av hur man ska vara en bra säljare :)

Imorron är det skola från 12-20.. och 9:30 ska jag inom svedmyra för att hälsa på några vovvsingar som jag ska sitta hundvakt åt i framtiden! skojj :)







Det blir inte alltid som man tänkt sig..

2011-01-08, 00:52:11 / Kategori: Stockholm

Vaknade med ett ryck imorse efter en i princip sömnlös natt :/ Klockan var 7:35 och jag skulle lämnat lägenheten 7:30 för att gå till bussen en bra bit. Blev att klä på sig snabbt som attan och skynda sig till bussen som skulle gå 7:50 till djursjukhuset eftersom jag hade veterinärtid med Zimba. Inget kuul när man sovit typ 1 timme, springer till bussen dödstrött på morgonen utan att ha hunnit dricka lr nått.. alltså helt energilös.


Bagarmossens djursjukhus

Väl framme hos veterinären checkade vi in och det tog inte lång tid innan vi blev inkallade till undersökningsrummet. Zimba skötte sig exemplariskt och var enligt hälsoundersökningen frisk och fin. Utöver det fick han en grundvaccination som man vanligtvis ger till kattungar eftersom han inte blivit vaccinerad som han ska av sin tidigare ägare så hade det gamla vaccinationsskyddet gått ut.. så blir ett återbesök om 3-4 veckor för vidare vaccinering. Och nu har lilla kissen sovit hela dagen efter  våra morgon utflykter.. dax att förbereda sig för hans nattliga aktiviteter :P haha.



Tråkigt nog gick inte mitt jäkla illamående över vilket resulterade i att jag spytt flera gånger idag :/ usch o fyy! berodde nog på min dåliga sömn och energibristen imorse.

Skulle ju följt med Heidi till stallet också för en ridtur, men inget kul när man inte mår 100 :/ Så har istället varit hemma med Andy och försökt att återhämta mig med lite extra sömn här under dagen (A)


Right now

2011-01-07, 01:09:27 / Kategori: Stockholm

and sometimes the world just keeps spinning around..


Shopping på Nacka Forum

2011-01-07, 01:02:03 / Kategori: Stockholm

Åkte ut till Nacka Forum idag för att Luncha med Andy när han jobbade :) Tittatade på tv och fick både teve och hemmabiosystem med oss hem :P Va tydligen extrapris ;)



Vår gamla goding som gått i arv där hemma från föräldrarnas vardagsrum till barnens vardagsrum, till mitt rum och till stockholm :P



Och här har vi vår nya Godbit! :) lcd, samsung, 40" i mycket snygg modell :D Dock blev inte bilden den bästa pga av ljuset och min kamera..



Jaa, och föll även för en sådan försäljare :P Han började styla mitt hår med denna magnifika platt-locktång som kan göra allt för håret så kunde inte låta bli att köpa den (A) Speciellt inte när den fanns i just min favoritdesign..leopardfärgat!! GILLA <3

Platt-locktången kommer från Herstyler och innehåller fler negativt laddade joner än vanliga tänger, vilket gör att den knappt sliter något på håret och ger håret lyster och glans utan extra produkter.

Fick även ett serum på köpet "silikondroppar" vilket var just vad jag behövde just nu då min gamla höll på att ta slut :)



Inhandlade även ett supersnyggt guldskal till min iphone då det gamla gått i sönder!

Nu ska jag nanna.. Veterinären 8:20 med Zimba imorron och till hästen kl 13..

See Ya! puss


En dag i Stockholm City

2011-01-05, 22:17:05 / Kategori: Stockholm

Var på stan med Andy idag, fyndade ett par megasnygga skor från Mango då det var rea i hela butiken :D LIKE IT!



499 kr rea!
Annars 1000 kr ordinarie pris. Gummisula och högklackat funkar ju även när det är snö ;)

Efter en runda i stan tog vi bussen ut till Nacka Forum för att fortsätta vår tevejakt på Mediamarkt. DOCK hade vi INTE tänkt på att det var röd dag idag lr nått..?! för alla butiker var stängda förrutom konsum typ :/ Så istället för teveshopping blev det ett besök på konsum för att handla lite mat med hem :P haha. Vilken typisk otuur!



Resultatet blev fläskfilé med min hemmagjorda potatissallad på potatis, kikärtor,lök, vitlök, pesto och roccula ;) MUUUMS!



Köpte även lite spik på stan och lyckades äntligen få upp min fina tavla ikväll! Marylin Monroe som blinkar när man går förbi ;)



Nu blir det mys med Andy och söta Zimba <3


Min fina julklapp

2011-01-05, 00:14:38 / Kategori: Stockholm

Jag mååste ju också meddela er att anledningen till varför det har blivit mera bloggning på sistone är att jag har fått den här superfina lilla datan av Andy i julklapp när jag kom tillbaka till Stockholm efter att ha varit i Skåne! Antagligen för att han är rädd att jag ska sabba hans :P:O haha, nää så omtänksamt <3 Tack babe (A)



Så nu blir det förhoppningsvis även mer bloggning i framtiden ;) Så håll utkik om ni vill veta vad som händer här i storstaden!


Narnia på bio

2011-01-05, 00:00:03 / Kategori: Stockholm

Vaknade imorse grymt trött och absolut ingen aning om att kl var närmare 13:00.. sådär lagom tid att åka in till stan ju.. men efter "frukost", dusch och allt vad man skulle så begav vi nog inte oss hemifrån förrän 3 tiden. Vi bestämde iaf oss för att ta tunnelbanan in till sergelstorg och gå omkring där lite. Jaa, jag gillar faktiskt tanken av att fönstershoppa och att faktiskt inte alltid behöva handla nått och idag kändes som en sådan dag. Andy hade dock annat i tankarna, tevejakt är de som gäller! Och ska man gå i affärer så är det med syftet att man ska köpa något annars är det typ helt lönlöst :/ något som jag inte riktigt förstått mig på då många "män" verkar ha det gemensamt?! Det blev ett besök på elgiganten, men vi kom båda fram till att Mediamarkt är nog det mest prisvärda stället att handla teve på..

..Och eftersom vi kom in till stan ganska sent så föreslog andy att vi skulle gå på bio och ta shoppingen imorron istället :D Mycket bra förslag tyckte jag eftersom vi båda velat se den nya Narnia i 3D! Även superbra timing då Andy frågar mig i kön hur många poäng jag egentligen har på mitt biokort då man kan samla till gratis snacks eller biobiljett och kassörskan samtidigt meddelar om jag vill ha en gratis biobiljett eftersom jag hade tillräckligt med poäng! HAHA, det GILLADES! ;D och filmen var verkligen superbra, älskar Narniafilmerna :)



Nu ska jag sova, måste försöka att vända tillbaka dygnet  efter nyår :P HAHA.


Wilma

2011-01-03, 21:16:56 / Kategori: Stockholm

Idag har jag varit och tittat på en häst här i stockholm som jag eventuellt ska bli medryttare till :) Ett superfint 4-åringt sto med namnet Wish come true men kallas för "wilma". Åhh, ska bli jättekuul att äntligen få en häst att rida, träna och pyssla med även i storstaden :D och ägaren var också jättetrevlig :) Idag så blev det bara lite tömkörning eftersom hon har stått i vila, på fredag bli det provridning :) alltid spännande när man träffar nya hästar och människor!





Nu blir det filmmys med Andy :) ciaooo!


Nyår 2010

2011-01-02, 18:52:38 / Kategori: Stockholm

Nyår bestod av en heldag med filmmys tilsammans med Älsklingen (A) uppladdning inför Narnia på bio så satt o tittade på 1an o 2an vilka man aldrig verka tröttna på :P

Vid halv 7 tiden tog vi tunnelbanan från Stureby in till Gamla Stan där vi fick pulsera fram i den djupa snön bland gränderna i jakt på Resturangen Fem Små Hus där vi bokat bord halv 8. Tur att jag hade en stadig man att hålla i för mina klackar, den djupa snön och kullerstenen där under kom verkligen inte överens :P
Väl framme möttes vi av en stor tung dörr som inte alla såg särskillt speciellt ut från utsidan, men inuti var det supermysigt. Man fick gå ner för en trappa och resturangen fanns på källarvåningen med väggar av tegel och vita valv i lite gammeldagsstil. I like it :)








På resturangen serverades en Nyårsmeny bestående av 5 rätter





Förrätten med löjrom


3e rätten var Limesorbet


5e rätten var grönmögelost



..och en hel tallrick full med efterrätter!

Blev inga bilder på varken ankan eller kalvfilén eftersom jag var så hungrig att båda försvann i ett naffs :P haha.

Efter middagen tog vi pendeln och festade vidare i solna för att fira 12 slaget tillsammans med vänner och en  2 liters champangeflaska ;D likelike!



TACK för en underbar nyår älskling <3


Skåne

2011-01-02, 18:04:40 / Kategori: Vänner

Det har inte blivit så mycket bloggande på ett tag.. och mycket har hänt, här kommer en UPDATE!!

Julen spenderades i skåne den 23/12-30/12 .. hade en supermysig juafton hemma hos oss där släkt var ditbjudna!


Lillebrorsan och kusinen David på julafton


Dagarna har bestått av härliga promenader med min älskade hund, stallet och qualitytime med underbara vänner och påhälsning hos mormor och morfar på sjukhuset :)


Min älskade Hamlet var mycket efterlängtad! och guud vad sorgligt det var att lämna honom igen :(




21 årsfirande av Frida på juldagen och återförening med röttsen!


Och så här mysigt hade andy gjort det när jag kom hem till stockholm den 30onde! En lägenhet full med tända ljus, mys myyyss (A)