Fina fötter till jul

2010-12-20, 21:51:43 / Kategori: Stockholm

WIIIIHOO! Idag har vi haft vårt sista prov för terminen.. känns såå SKÖNT :D gick nog bra åsså, hoppas jag iaf :) Min förra vecka som salongis är över och jag är åter back in action med att ta emot kunder för att ge dom bästa möjliga behandling!

Gick från kl 12-20 idag, vilket betyder att man har en kund på förmiddagen och en på eftermiddagen med "lunch" mellan 16:30-17:30, dvs att vi har 2½ timme på oss med varje kund. vilket är gott om tid :) På morgonens utdelning av slippar (lappar där det står vilka behandlingar man ska ha och under vilka tider) fick jag en tom förmiddag och en pedikyr med dubbelbehandling på eftermiddagen, dvs att kunden bokat att hon vill ha 2 olika behandlingar gjorda samtigt..dvs att en terapeut gör ansiktsbehandling medans en annan gör händer eller fötter.



Nu tänkte jag ge lite tips om vad som är bra att tänka på när man ska ta hand om fötterna

Under våra behandlingar så använder vi skalpell för att ta bort förhårdnader, credohyvel och fotborrar till naglar.. och en pedikyr behandling kan vara bra att gå på var 4-6e vecka beroende på vilket skick fötterna är i.

Hembehandlingsråd:
Sitt med fötterna i fotbad, ljummet vatten med såpa funkar utmärkt och är en bra budgetvariant.

Fila fötterna 1 gång i veckan, spraya först med JonVon som innehåller myrsyra, den luckrar upp huden lite innan man filar och resultatet blir så mycket bättre! Kostar ca 102 kr vilket är prisvärt.

Smörj in fötterna dagligen, gärna kväll innan man går och lägger sig med en riktigt fet fotkräm vilket verkligen behövs nu på vintern för alla torra fötter. Spa Medeterrannée for feet- Feet Smoothing Balm från Babor är den bästa fotkräm jag någonsin stött på! Innehåller mjukgörande olivolja och basilikaextrakt.

Boosta fötterna med en inpackning genom att smörja fötterna rikligt med en fet fotkräm. Sätt sedan plastpåsar kring fötterna med en hårsnodd upptill och låt verka någon timme. Ger garanterat silkeslena babyfötter!



JonVon och Spa Medeterrannée for feet- Feet Smoothing Balm från Babor

Alla Babors produkter som vi använder i behandlingar finns på www.babor.com


Tiden bara springer iväg..

2010-12-19, 14:45:24 / Kategori: Stockholm

Nu blir det plugg.. inte blivit så mycket eftersom andys föräldrar var här igår och vi hade en jättetrevlig kväll med mat och vin :) Och under dagen var jag på hundutställningen på Stockholmsmässan.. stod o tittade på bedömningen av Am Cocker och blev nästan tårögd när jag tänkte på min älskade lilla kille nere i skåne :( Åhh, vad jag saknar att ha hund!

Hugo Boss som till vardags kallas Zimba är världens häftigaste namn till världens finaste katt har nu bott hos oss i 2 veckor och verkar trivas som fisken i vattnet. Han springer efter en som en liten hund, älskar att krypa upp i soffan nära en, är väldigt lekglad och älskar när vi får besök.. nu ska vi plugga och mysa vidare (A)









Guidetur a la my place!

2010-12-18, 18:59:12 / Kategori: Stockholm

Hello peaple!
Nu är det så att jag shoppade lite i förrgår.. bland annat en USB grej för min kamera så nu ska ni äntligen få se hur jag har det i Stockholm före och efter "makeovern" av vår gamla lilla lägenhet.. som typ aldrig blev av :P Men den blir bara mer o mer personlig för var dag som går ;)

DÅÅ! Innan vi flyttade in..


Välkommen in genom dörren! Här möts du av en ganska smal hall med garderober som leder rakt fram till badrummet..


Badrummet



Går man till vänster i slutet av hallen så hamnar man i köket..



Här har vi vardagsrummet med en liten balkong ut mot villakvarteret. Till vänster finns hallen och dörren in till lägenheten..



Vårt pyttelilla sovrum som har dörrar både mot vardagsrum och kök.. vilket gör att man kan gå i en cirkel O runt hela lägenheten :P Här hade vi projekt måla om listerna..


.. vilka var väldigt slitna :P


 NUU!

efter lite inredning  och personlig touch så är vi en god bit på vägen..



En del av vardagsrummet.. Dörren är till höger och till vänster finns hallen som leder till badrum och kök..





Badrummet nu.. vi bytade ut duschen eftersom det andra var ganska slitet och jag fullkomligt älskar vårt duschdraperi...



..."Conserve water, shower with Beauty" inköpt på lagerhaus (A) Soo Vackert!



köket är same, same.. bara lite fler prylar .. dessutom fick vi en splitter ny gasspis förra veckan eftersom dom skulle byta gasen i Stockolm och den nya funkade inte med våran spis :D  Det GILLAS!



Och i andra sidan av köket finns en MASSA, massa skåp! Sovrummet ligger till höger och hallen till vänster.



Sängen fick "precis" plats i sovrummet och i hörnan tryckte vi in en liten arbetsplats



 Vardagsrum med matplats, vår dööösnygga divansoffa that i looove! Stor och rymlig och tar man bort kuddarna så känns det som att sova i en säng.. så tveka inte att komma på en weekendvisit ;)

Än är det en del kvar att fixa, tavlor och småsaker.. men det börjar iaf kännas lite som hemma :)


Lucia

2010-12-13, 23:44:49 / Kategori: Stockholm
Lucia är en sånn dag när julstämningen verkligen börjar sätta fart. Man tänker tillbaka på när man var liten och de gånger och utsetts till lucia och önskar nästan att det var den dagen idag (a) Även på salongen rådde det luciastämning när den nya oktoberklassen överraskade med luciatåg och när det sedan var lunchdax hade vissa bakat med sig lite läckra godbitar som det bjöds på :) mycket läckra brownies Una ;) Efter en halv dag på salong och en halv dag med teori om näringslära blev det lite julshopping och annat smått o gott ;) köpte bland annat en massageolja och en bodyscrub från babor :) Nu ska jag Nanna :) natti natti..

When time just goes by..

2010-12-12, 23:40:05 / Kategori: Stockholm
Har inte skrivit sedan förra veckan, har jue hänt en hel del.

Kan börja med att berätta lite om olyckan som hände i torsdags.. Enligt utredare krockade en ambulans med mormor och morfars bil i en korsning. En lastbil hade rött ljus och skulle svänga till vänster i korsningen. Samtidigt som mormor och morfar hade grönt ljus och kom från höger och korsade vägen, kommer en ambulans bakom den stora lastbilen, väjer för den och kör ut mot rött i korsningen rakt in i mormor och morfar. Att helt oskyldiga människor ska behöva lida och riskera sina liv för att andra är ouppmärksamma är ju fruktansvärt :/

I vilket fall som helst så klarade morfar sig hyfsat bra med någon nackskada medans mormors läge har stabiliserats och jag har följt hennes framsteg dag för dag via telefonrapport från mamma och nu kan hon andas utan respirator och tom prata :) Vilka är oerhörda framsteg från att ha varit nersövd med respirator, brutna revben, lungor och skada på hjärta och hjärna. Jag ber för er båda och ser fram emot att få träffa er till jul <3

Förrutom att ha mina nära och kära att tänka på så har det även hänt en hel del i skolan, kundpraktiken på beautycenter flyter på och förra veckan skulle det läggas till apparater i alla behandlingar plus att vi ska kunna minst 1 ingrediens i varje produkt som vi använder.. vilket blir en hel del :P I fredags fick jag min första stammis plus dricks :D Inte riktigt vad jag hade förväntat mig (A)

Fredagskvällen tillbringades sedan med att försöka "skotta" loss andys bil innan IDOL och min stora förhoppning var ju att Jay skulle vinna.. OCH DET GJORDE HAN!! :D

Lördagen tillbringades med en massa tvätt nere i tvättstugan och städning av Zimbas päls som yrt runt i hela lägenheten :P Samt mys med älskling och god mat :)

Nu är det söndag och 3:e advent.. utan att ha tänt vårt 3:e ljus.. eftersom vi inte ens införskaffat en adventsljusstake :P Den ända julstämning vi har är en julstjärna i varje fönster.. men blir väll mer när man kommer ner till skäne och firar julafton hemma, ska bli riktigt mysigt och guuuud vad jag längtar!

Imorron börjar min vecka som "salongis" på salongen, dvs att jag har hand om tvättning, städning, produkter och att allting på saongen rullar på som det ska.. plus att jag måste va där tidigare för att fylla upp ögonbad, vatten, vapozoner osv.. wiihooo..


<3

2010-12-02, 20:29:57 / Kategori: Stockholm
Asså det finns inte ord! Fått precis reda på att mormor o morfar omkommit i en bilolycka.. Blev påkörda av en ambulans :/ båda allvarligt skadade .. Mormor trodde dom först inte skulle överleva :( älskar dom <3