Tenta

2010-10-26, 14:10:52 / Kategori: Stockholm
Då var dagens tenta äntligen avklarad! Sitter på tunnelbanan på väg hem med en blandning av ångest och lättnad. Ge mej ett godkännt bara, tack! Åhh, anatomin känns inte alls rolig just nu. Total hjärnsläpp på provet :/ Nu ska dagen tillbringas med allt annat än plugg :) underbart väder, vill shoppa, gå på stan, bara njuta av livet för en gångs skull (a)

Träningsverk som in i tusan!

2010-10-24, 14:02:30 / Kategori: Träning

Blev lite ändrade planer imorse när jag tänkt stiga upp upp sticka till yogapasset:

  1. Var att jag hade fruktansvärt ont i varenda muskel i precis HELA kroppen! och eftersom jag inte vatt på yoga innan så vet jag inte ens om jag klarat av att sitta i nån viss position som jag tror man brukar göra.. Bara att resa sig från sängen var ju en hel process :P
  2. Jag behöver faktiskt plugga! Göra det istället ;)
  3. Det regnade ute och sängen kändes mer lockande än att bara ta mej ut genom dörren..

Så resultatet blev att jag återvände till sängen för att ladda inför dagens kommande plugg inför provet på tisdag!

Märkte att crossfit passet gett resultat iaf! Har man träningsvärk så går muskelfibrerna av och bygger upp sig så att man blir starkare ;) ska vi tydligen kunna inför provet :P Soo, I'm getting stronger ;)


Träning

2010-10-23, 12:29:13 / Kategori: Träning
Sitter på tunnelbanan på väg hem efter mitt första helgpass på balance och mitt första crossfit pass. 60 minuters intensiv styrketräning med en sjukt bra och snygg tränare ;) har ont i precis varenda muskel i kroppen.. Måste träna mer på mina svagheter.. Som e typ allt :P knäböj, armhävningar, lyfta sig själv i en stång och allt vad det innebär (a) imorron tänkte jag köra ett yogapass för första gången, ska tydligen va avslappnande och stretchande?! Kan jag nog behöva (a) Nu blir det hem till en sen frukost och plugg!!

Tråkigaste kvällen ever!!

2010-10-22, 23:42:38 / Kategori: Stockholm
Är sjukt uttråkad, saknar mina vänner, saknar mitt liv, är konstant trött och här sitter man ensam i en lägenhet söder om stockholm på 6:e våningen en fredag kväll, smaskar på naturgodis och vin. Är egentligen sjukt hungrig men inte orkat laga nått.. så godis får väll duga ikväll..

Andy är ute och festar "med jobb". Jag vill också uut! Längtar bara tills det att alla mina underbara vänner i skåne kommer upp eller att jag kommer ner så fort proven är över.

Men måste verkligen ligga i nu, prov på tisdag i anatomi.. skelettet, lymfsystemet, cirkulationsapparaten, musklerna, matspjälkningen och respiration.. jag vill bokstavlig talat döö. Okej?! inte riktigt.. men nästan.

Fått reda på 2 prov i veckan. hittills har jag fått 2 mvg och 1 vg.. turligt nog?! Jaa :) Har blivit flitig nu vet ni ;) Ska försöka fortsätta i samma stil nu bara (A)

Imorron bitti tänkte jag pallra mig till gymmet för lite crossfit :) Måste verkligen komma igång! Gått upp ett x antal kilo :O Är ju van vid att gå till stallet varje dag, träna och hundpromenader och vad gör man nu?! joo, inget :/ svårt att få tiden att räcka till :( Fast va faktiskt på gymmet idag en sväng (A) Men krävs lite mer än helgträning!













Inte smärtfritt!

2010-10-19, 17:14:50 / Kategori: Stockholm

Idag har vi haft vår första lektion i epilering med diatermi vilket är borttagning av oönskad hårväxt.. Vi började träna på benen eftersom det är lättast. En jättetunn nål förs ner i hårfollikeln och med ett litet tryck på strömknappen bränner man bort hårstråets tillväxtcenter. Och där har vi det = permanent hårborttagning :) dock är det inte helt smärtfritt! "känns bara som ett getingstick", jag upprepar ordet bara! Usch, inget som man gör frivilligt iaf :o mn funkar super om man vill bli av med mörka hårstrån någonstans.. så vill man bli fin får man lida pin! Tur att jag och Katrin kunde lungna ner varandra (A)


Så här ser det ut. "pennan" man håller i har en strömknapp och en pytteliten nål som förs ner i hårfollikeln och bränner bort hårstrået.

Nu ska jag hem o mysa med älsklingen lite innan han ska ut och festa loss med jobbet... Får bli pluggning, premiär för i form med anna anka kl 20 och lite godismys kanske (a) haha. E Andy ute så får jag ju trösta mej med nått :P

O förresten, får nog vår lägenhet om 2 veckor! Det gillas :D


Måndag

2010-10-18, 17:16:40 / Kategori: Stockholm
Sjukt trött.. Är på väg hem från skolan och längtar bara efter att få sova! Så känner jag just nu.. Men verkligheten är tyvärr annorlunda. Efter att haft dagens prov i hårborttagning avklarat så är det bara att ge sig på nästa :/

Nu blir de uppladdning inför tisdagsprovet i anatomi.. Där vi bara ska kunna alla skelettdelar på svenska o latin, ansiktets muskler och var de fäster på mer än vårt hemspråk, blod omloppet och lymfsystemet och mer kommer det i veckan. Ser verkligen inte fram emot att åka hem.. Men får bli en lugn start på veckan idag trots allt (a) Snackade med tjejerna idag och när det blir en provfri vecka så ska det firas stort med töserna i klassen ;)

You must have faith in everything.

2010-10-13, 20:27:40 / Kategori: Stockholm
Bloggen har legat i "vila" ett tag, men nu e det dax för lite update! Mycket har hänt på en månad.. För tillfället så känns det som livet består av 3 viktiga saker.. plugga, sova och äta! Dagarna går sjukt fort och plötsligt blir de helg och sen är det måndag igen. Tiden räcker knappt till, eller rättarsagt.. den räcker inte till mer än till skolan :/ tråkigt nog. Ibland önskar man att man bara kunde vilat och tagit det lugnt istället för att ständigt känna pressen att man måste prestera. Hade inte bangat en partyhelg ;)

Dessutom lääängtar jag sönder efter vår lägehet (min och andys alldeles egna (A)) vilket jag hoppas vi fått till jullovet iaf! Känns lite småjobbigt att leva ur resväskan fortfarande.. men man är väll flexibel ;P

Och nu har jag även hälsan att tänka på?! Hmm. Var hos läkaren (gynekologen) idag pga av utebliven mens 2 gånger och har slutat med p-piller för en månad sen. Inte gravid så idag fick jag göra nått hormonprov och så får jag se vad som händer :/ Har dessutom fått mycket problem med huden igen (acne) vilket säkert beror på att jag slutat med mina piller, samt den nya miljön och stressen i skolan enligt råd från mina lärare som faktiskt är hudterapeuter. Men fick ett tips av en kompis om diane, en acnemedicin som även fungerar som p-piller.. så ska kontakta en hudläkare så jag kan få bukt på problemen!

Men trots allt plugg så ser jag fram emot att gå till skolan varje dag, vi har ju otroligt roligt i klassen.. 20 tjejer där man varje dag tränar olika behandlingar på varandra i par :) Nu kan jag så mycket som frans och brynfärgning, pedikyr, manikyr, ansiktsbenadling, vaxning, make-up och vi har precis börjat med helkroppsmassage vilket är riktigt kuul :D och snart blir det även elektroterapi.

Nu måste jag plugga.. Fysikprov imorron! Och sen slutar man tidigt för en gångs skull :)

Men jag tror på mej själv! Allt kommer bli underbart så småningom ;D