En helt vanlig lördag

2011-10-30, 00:45:16 / Kategori: Stockholm
Idag har jag haft uppdrag städning i lägenheten med dammsugning, moppat, plockat fram höst/vinterkläder och undan med sommarjackorna .. ja det är väll på tiden :P Har även varit i affären och köpt en hel del nyttighter, gjort storkok och nu ska det minsann bli lite life changers här ;)

Imorron är det visning av lägenheten på schemat, plugg (3 prov nästa vecka) och förhoppningsvis lite träning .. we will se!

If only you could care..

There are peaple who make me happy..

2011-10-23, 21:58:10 / Kategori: Stockholm

Haft en helt fantastisk helg tillsammans med Madde som varit och hälsat på här i Stockholm. Det har varit utgång med både nya och gamla vänner, shopping på stan och lite hemmamys :) En helg som är svår att beskriva, utan istället måste upplevas ;)




..and there is a future with even more hapiness..


Intervju

2011-10-21, 14:30:05 / Kategori: Stockholm

Idag så tog jag ledigt från skolan för att gå på intervju. Träffade Julia från min klass där som jag inte hade någon aning om att hon skulle dit :P först va det ett informationsmöte om jobbet och sedan hade de intervju med oss en och en. Fick vänta till sist och var såklart nervös, men det kändes bra när vi väl började prata och spänningen släppte lite grann (A) ska isf tillbaka på provbehandling om 2 veckor! Wiiie :)

Nu är jag påväg in till stan för att möta upp Madde vid t-centralen :) Åhh, vad jag längtat efter min lilla skånetös! Nu ska vi allt visa stockholmarna vad vi går för ;)

Och ja, ett försök att lägga upp en bild ifrån mobilen :)


Fyndat!

2011-10-19, 21:05:24 / Kategori: Stockholm


Nu är denna fiina lampa beställd! Vad tycks? :)


BIRKA Cruises

2011-10-19, 20:26:53 / Kategori: Stockholm
Idag har hela klassen varit på studiebesök på Birka Cruises, ett stort kryssningsfartyg där syftet var att se hur det funkar att jobba på ett spa som deras. Så fort jag gick ombord så kände jag genast hur mitt balanssinne påverkades trots att båten bara stod i hamn, huvudet snurrade och min "vanliga" sjösjuka kom krypandes. Meen, det finns ju faktiskt medel mot sånt om man skulle vilja jobba på en kryssning trots allt.

På våning 10 av 10 fanns själva SPA-avdelningen som låg längst fram på däck med en toppenfin utsikt där man bland annat kan sitta o bubbla i pool inne och ute. Mysiga behandlingsrum med behandlingar som varar mellan 25,50 och 80 min. Dagarna är långa och man jobbar normalt 10 timmar per dag, får bo i en egen hytt och all mat ingår. Under 2 veckors tid är man ute på havet och jobbar och sedan har man 1 hel vecka ledigt, därav de långa arbetsdagarna. Lönen var riktigt bra, men jag vet inte riktigt om livet på havet är någonting för mig .. men det var intressant att få se :)




Om my way..

2011-10-19, 08:04:28 / Kategori: Stockholm

Skrivandes i denna stund är jag på tunnelbanan på väg till skolan. Skönt att blogg.se äntligen skaffat en riktig app som man dessutom kan lägga upp bilder ifrån! Det ser jag fram emot att testa ;) hursomhelst så blir det frukost på vägen, är typ världens segaste morgonmänniska :P skönt att jag ska börja få behandling (a) halva klassen börjar göra pedikyrprovet på andra halvan av klassen och sedan bytar man. Så, då va det skola nästa!


Pedikyrprov

2011-10-18, 22:53:50 / Kategori: Stockholm
I måndags hade vi praktiskt massageprov vilket kändes bra :) Och imorgon är det dags för ännu ett prov, praktiskt i pedikyr. Eftermiddagen ska sedan tillbringas med studiebesök på Birka Cruises. Skönt att proven börjar betas av lite efterhand! Nästa vecka har jag bara praktiskt prov i vaxning, NAJJS!

Just nu längtar jag bara tills det ska bli fredag! Madde, min underbara skånetös kommer upp på en visit och jag har en fullspäckad helg planerad för oss ;) Skönt att bara kunna släppa plugget lite för en helg och verkligen kunna vara mig själv! Saknar alla mina gamla vänner så enormt mycket <3 mitt "normala" liv där man har tid för träning, hästar, hunden, pojkvän och allt.. Känns som om jag knappt haft tid till något detta året, just nu är skolan mitt liv. Men det ska det bli ändring på så fort jag är färdig :)


Heelg

2011-10-16, 22:31:30 / Kategori: Stockholm
Skönt med helg och att man äntligen kan få sova ut ordentligt! Har dessutom fått lite saker gjorda, tvättat, städat, pluggat och haft lägenhetsvisning :) så nu är här iaf rent och fint! 2 stycken som är intresserade av att byta lägenhet eller hyra den i andra hand. Alltid bra jue :) Men först får jag se hur det blir med jobb. Vill inte flytta förrän jag säkert har ett fast jobb någonstans, man vill ju inte stå med hyra utan några pengar :P Ska på intervju i malmö i november så vi får väll se hur de går :)

Ikväll blir det fortsatt plugg på kroppens muskler, svenska och latin! en hel del som man ska kunna till massageprovet imorgon.


Instuderingsfrågor näästa!

2011-10-10, 23:30:56 / Kategori: Stockholm
Åhh, tack gode guud för att arbetet är inlämnat! Vill aldrig mer skriva ett arbete i restan av mitt liv! Plugga funkar.. men arbete är verkligen pest och pina :/ Såå, då va det nästa sak att fokusera på, diatermiprovet som är på torsdag både teoretiskt om hårborttagning och praktiskt. 3 dagar på sig att plugga till de då, bara att börja med instuderingsfrågorna med ;)

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Hydroterapi

2011-10-08, 11:34:22 / Kategori: Stockholm

Då var det dax att sätta igång med SPA-arbetet så att man förhoppningsvis ska kunna njuta lite av helgen med!



Hydroterapi - Läran om vattnets helande verkan på huden


Helg och mera plugg!

2011-10-07, 20:15:08 / Kategori: Stockholm

Skönt att dagens elektroterapiprov är över! Var inte särskillt svårt och jag fick apparaterna G5 och desinkrustation :)

G5 är en eldriven massageapparat som används på kroppen. Mycket lätt att använda, talk appliceras på huden för att få ett glid sen är det bara att köra!

Desinkrustation används för att underlätta porttömning av huden. En negativt laddad desinkrustationsgelé appliceras på huden. Terapeuten håller i en negativt laddad elektrod (katod) och kunden håller i en positiv laddad elektrod (anod). När strömmen slås på repellerar katoden (minus) och gelén som ligger på kundens hud varandra, eftersom minus och minus stöter bort varandra. Gelén tvingas alltså ner i huden och dras mot anoden i kundens hans som är plus laddad och kroppen används som vandringsled. Vid katoden (terapeuten) sker en förtvålning av huden där lut bildas, nervändarna blir bedövade, porerna öppnar sig och cirkulationen ökar samtidigt som smuts, talg och fett kommer upp till hudytan och blir rengjord på djupet.
Porttömning av huden sker manuellt. Därefter bytas polidariteten och man jobbar på plus istället, huden normala ph återställs, porerna stängs och nerverna får tillbaka sin känslighet.
En apparat som är supereffektiv vid klämning!

Nu är det iaf ur världen ;)

Väl hemma idag så skulle jag passa på att skriva färdigt mitt SPA-arbete som ska in på måndag. Men så blev det inte! Somnade med faktaboken i handen och vaknar sedan upp när det börjar bli mörkt ute :P Inte nog med det, så slocknar glödlampan i vardagsrumstaket?! Hmm, inte så lätt att nå upp där och ingen aning om hur man får ner lampan som fanns där när vi flytta in :P Så nu blir det plugg i halvmörker ist.. haha. Tur att det finns en dag imorron med (A) Lite idol blir det med :)

By the way! Tack Andy för att du kom igår :) Blev superglad och hade en jättemysig kväll (A) Tycker om dig <3


Plugg, plugg och mera PLUGG!

2011-10-05, 22:28:03 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Hej mina kära vänner!

Anledningen att jag aldrig hinner vara inne är att jag har sjukt mycket i skolan just nu med mindre än 2 månader kvar till examen! Nervööös lr?!

Förra veckan hade vi vårt första praktiska prov i makeup, skönt att ha det över! Och på fredag har vi vårt nästa praktiska prov i elterapi, dvs behandlingar med elektriska apparater för både kropp och ansikte där vi ska demonstrera en kropps och en ansiktsapparat samtidigt som vi får muntliga frågor om hur vi arbetar, på vilka muskler, med vilka produkter, ingredienser och mot vilka lymfstationer osv.
Vilken apparat man får är helt upp till vad läraren väljer till en, så gissa vad jag gör denna onsdagskväll? ansikte och kroppsmusklerna på latin here i come..



Apparaterna som vi ska kunna består av:

Vakuumsug
En behandling som kan användas till både kropp och ansikte. Till ansikte så används det med fördel på personer med dålig cirkulation i huden ex. rökare, dålig spänst eller någon som bara vill ha lite extra lyster.
På kroppen används den fämst mot celluliter och bortförsel av slaggämnen.
  Olja appliceras på huden och en glaskopp suger upp en del av huden som man sedan drar i lymfans riktning för att sätta igång cirkulationen och rensa bort slaggämnen vilket även ökar cellförnyelsen i huden och gör den spänstigare. Detta är ingen obehaglig behandling utan känns mer som en lättare massage.



Muskelstimulering
En behandling som utförs på både kropp och ansikte. I ansiktet så används den främst för att öka spänsten genom att låta ansiksmuskulaturen arbeta. En elektrod appliceras på ansiktsmusklerna efter ett särskillt schema och musklera får kontraheras 10 ggr innan man sedan flyttar vidare till nästa muskel och fortsätter tills man har gått igenom hela ansiktet. Roligt att se när musklerna kontraherar och man inte själv kan styra dom! Efter behandlingen känns det som om ansiktet har fått sig ett litet lyft.

Till kroppen så används muskelstimulering för att träna upp exempelvis en svag muskel, eller någon som bara vill träna muskler lite extra som är svåra att komma åt annars. Elektroder placeras då ut på kroppen enligt ett särskillt mönster på muskelns ursprung och fäste. Frekvens, pulsvidd, antal kontraktioner och vila ställs in efter hur pass vältränad kunden är och musklerna får sedan arbeta under 20 min tid. Är man otränad så kan en viss träningsvärk kännas efter denna behandling.


Cellulitbehandling
Görs på områden med celluliter vilket ser ut som små "håligheter" i huden där det har blivit en störning i cellens ämnesomsättning där slagg och fett lätt ansamlas. Celluliter delas in i 3 olika grader, grad 1 är de celluliter som syns enbart när du klämmer på huden, grad 2 är när de syns om du står upp och spänner dig och grad 3 syns även om du ligger ner och är avslappnad.
Vid behandlingen appliceras en cellulitgel som innehåller det aktiva komlexet röd alg som fungerar utrensande och avgiftande. Tillsammans med elektroder som placeras på de utsatta områdena jobbar elektroderna och gelén med att lösa upp de slaggämnen som ansamlats under 20 min.
Behandlingen avslutas med massage i lymfans riktning för att föra bort slagget, annars ligger det kvar och man får inte ut så mycket av behandlingen.
Bra att tänka på hemma om man vill förebygga uppkomsten av celluliter är att torrborsta huden, använd en peelinghandske på torr hud och gör cirkulerande rörelser just för att öka cirkulationen, motionera, ät sunt och använd cellulitprodukter just för att hålla igång cirkulationen.



Andra apparater som vi har prov på är jontofores, direkt högfrekvens, indirekt högfrekvens, desinkrustation och G5.

Mer info om dessa apparater, vad dom gör och vad dom används till kommer jag berätta om vid ett senare tillfälle! Ska försöka bli lite mer aktiv här på bloggen :)

By the way så har jag sökt lite jobb i skåne! Så vem vet, kanske flyttar jag ner igen inom en snar framtid. We will see :)