Kroppspeeling och inpackning

2011-04-20, 20:58:13 / Kategori: Stockholm

Vilken underbar dag! Solen skiner och kroppen känns laddad med energi :) Har precis varit ute på en lång joggingtur, härligt att äntligen komma i gång lite nu när min fot har blivit bättre (A) Skadade den för några veckor sedan och smärtan verkar inte vilja ge med sig.. men idag kändes det bättre :)

Har även haft en väldigt avkopplande dag i skolan genom att vi fick lära oss att göra en kroppspeeling och kroppsinpackning på varandra (A) Vilket var väldigt spännande och underhållande! Engångstrosor i minsta laget :P haha.


Just the way you are

2011-04-19, 23:24:12 / Kategori: Stockholm


Första dagen på SPA Centre avklarad!

2011-04-19, 21:54:38 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Skola 12-20 idag och vår första dag på SPA Centre. På salongen finns nämligen två salonger, Beauty Centre och SPA Centre. De 2 första terminerna går man på Beauty Centre där man har längre tid på sig att göra behandlingar som så småningom blir kortare och fler för att förbereda oss för SPA centre. När man sedan kommer till Spa Centre så har man betydligt fler behandlingar som ska göras på ännu kortare tid.

Idag hade jag ändå bara 2 behandlingar vilket var väldigt skönt, den ena var dock väldigt lång och båda var stammisar. På förmiddagen hade jag en ansiktsbehandling och på eftermiddagen hade jag helkoppsmassage + ansiktsbehandling + frans och brynfärg på samma kund. Miljön på spa är så lugn och mysig jämfört med beuaty och det finns enstaka egna rum som man kan göra behandling i. Min kund hade önskat ett eget rum så fixade det till henne, så mysigt! :)

Imorgon så har vi lektioner i Spa hela dagen. Ska få lära oss att göra Spa kroppsinpackning och kroppspeeling och då får vi träna på varandra :) Ska bli riktigt roligt och alltid härligt att bli lite ompysslad också!






Spa Centre

2011-04-18, 22:19:28 / Kategori: Stockholm

Vilket underbart väder det har varit idag! Hade prov imorse, vilket gick hyfsat bra med tanke på de få timmar jag lagt ner på att plugga. Därefter hade vi introduktion på Spa Centre om var allting finns och om de olika behandlingsrummen, fick även prova t-shirts som vi får ha inne på spa :) skönt att slippa rocken :P och på eftermiddagen hade vi lektion i Spa hygien där det pratades om hur man ska förhindra att smittor sprids via vatten. Fick sedan sluta 2 timmar tidagare! Så häärligt :)

Suttit och solat på balkongen och bara njutit av att känna värmen i ansiktet och ikväll har jag städat lite efter helgens "kaos" :P haha.

Imorron är vår fösta praktikdag på spa vilket känns både spännande och nervöst.

Här kan ni se en film om hur det är att vara hudterapeut och en liten inblick av skolan: http://www.yrmis.se/filmrummet/yrkesfilmer/hud-och-spaterapeut-sara.aspx

Är riktigt trött, idag blir det en tidig kväll..


2011-04-18, 08:10:04 / Kategori: Stockholm
Sleepless nigits thinking about the mistakes we made, it wasn't this way I wanted it to end..

Denna helgen har Madde varit här!

2011-04-18, 01:25:38 / Kategori: Stockholm

Äntligen pluggat klart! har teoretiskt prov i ansiktsbehandling imorron bitti och nu tror jag att allting sitter :) pluggandet blev lite förskjutet denna helgen men det har tagits igen ikväll och imorron får man väll hoppas på det bästa (A)

Madde har varit på besök och helgen har varit väldigt händelserik med shopping och ett nattliv kring stureplanAmbassadeur och PURE! Den första lugna stunden kom väll som ett slag imorse, trött och bakis efter 2 dagars festande. Usch! Men nu är man åter på g :P

Tack för en oförglömlig helg Madde! haha <3






Jäkla snooze

2011-04-14, 22:18:51 / Kategori: Stockholm

En dag som började mindre bra! Stängde av snoozen på mobilen och kom en halvtimme försent till skolan, ooops inte bra :O Som tur var så hann jag precis i tid till min behandling som jag skulle ha och Carro hade varit jättegullig och dukat fram allt till mig (A) Hade en helkroppsmassage med frans och brynfärg som gick super och innan lunch hann jag även göra 2 epilationer :) Har börjat med mitt epilationspapper för spa nu som ska bli klart under tiden som vi går där, men bara skönt att bli färdig så fort som möjligt ju. Har 8 epilationer kvar á 15 strån att göra på mina klasskamrater nu..

På eftermiddagen så hade vi vår första lektion i Spa. Det var tänkt att vi skulle få lära oss kroppspeeling, men lektionssalen för kroppsbehandlingar var upptagen. Istället fick vi lära oss en skalpmassage och en ryggmassage som ska göras nästan före alla behandlingar inne på Spa. Jaa, lite mer lyx för kunderna ska det vara! Och vilken perfekt avslutning på skoldagen, megaskööönt :)



Ikväll har jag varit ute och joggat! Känner mig så duktig, men gud vad jobbigt det är när man knappt har nån kondis längre :S Skärpning på den biten! I helgen blir det lite mer dansande istället för att bränna kalorier ;) hih. Madde, min lilla skånetös kommer upp imorron vilket jag verkligen ser fram emot, kommer bli en tookig helg ;)

Nu ska jag plugga vidare på ansiktsmassagens verkningar. Prov i ansiktsbehandling på måndag..

By the way så har jag ändrat bloggdesignen lite. Den är fortfarande inte helt klar, men kändes som att det var dags för en liten förändring :)


Saknad <3

2011-04-13, 23:11:03 / Kategori: Stockholm

Har inte blivit så mycket bloggande senaste dagarna eftersom andy kommit hem och idag så åkte han igen.. tråkigt att va ensam :( saknar honom redan! 1 ½ vecka till jag får träffa honom nästa gång <3

Längtar tills fredag för då kommer madde upp till stockholm och vi ska ha en riktig tjejhelg :D då har jag något att se fram emot iaf!

Igår så va vi på studiebesök på Ellipse Klinikken, fick info om olika behandlingar såsom laser, IPL, restylane, botox, syra peelingar osv som kan vara bra att kunna informera kunderna om samt att man vet vad som finns på marknaden. Fick även reda på att vi får 20 % rabatt på alla behandlingar medans vi går på skolan! sugen? jaa ;)
http://www.ellipseklinikken.se/se/STARTSIDAN/ är länken till deras hemsida med behandlingar som finns i stockholm, göteborg och norge.



Imorgon så har vi vår första spa lektion, spa peeling! Ska bli jätteroligt och spännande :) Och på måndag så börjar vi på Spacentre :)


Mickan 24 år!

2011-04-09, 15:20:51 / Kategori: Stockholm

Hade en mycket trevlig kväll igår med mickan och elin med födelsedagsfirande av Mickan och förfest hos mig :)
 Sedan begav vi oss mot slussen för att spendera kvällen på båten Patricia med mycket dricka, dans och skojj :D


Frukttårtan vi gjorde med hallon, blåbär, kiwi, mjölkchoklad och vit choklad


Och tillsammans med vaniljglass blev det riktigt mumsigt!





 Tack för en toppenkväll giiirls!


Nu är det helg!

2011-04-07, 23:21:47 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

En dag på praktiken är aldrig den andra dagen lik, man vet aldrig vad som kan dyka upp. Om man får fler behandlingar eller avbokningar eller om kunden vill ha något extra. Idag råkade jag och Catrin ut för en liten ändring, vår kund hade bokat en dubbelbehandling där Catrin skulle göra ansiktsbehandlingen och jag göra en manikyr under tiden. Vi går och hämtar kunden och hälsar henne välkommen. Sedan säger jag "Och här ska vi välja ett lack som jag kommer använda under manikyren" och visar henne fram till en hylla där hon får välja vilket hon vill ha. Vi går sedan bort med henne till sängen och när Catrin bäddat ner henne undrar hon varför hon inte suttit i fotbad. Då påstod hon att det var en pedikyr hon bokat, trots att det stod manikyr på våra lappar.. så det var bara att ändra om. Inte nog med att kunden redan var sen, så tog det tid att duka om.. jaa, allt kan hända på salongen som sagt.

I eftermiddags hade jag min första vaxning där jag vaxade tre olika områden under samma behandling. Min kund hade bokat in halva ben, bikini och axiller. Hade 2 ½ timme på mig, men var färdig efter 1½ timme :) känns riktigt bra! Speciellt nu när det bara är en vecka kvar tills vi börjar på Spacentre där alla våra behandlingstider kortas ner (A) lääängtar!



Imorgon är vi leediga från skolan! Åhh, vad härligt.. även om det blir plugg halva dagen. Arbetet ska bli så färdigt som möjligt :) På kvällen kommer Mickan hit och vi ska fira hennes födelsedag med att blanda goda mojitos och eventuellt en tokig utgång ;D Wiie!

Och på lördag kommer min älskling hem  <3



Godmorgon

2011-04-07, 10:45:20 / Kategori: Stockholm

Skönt med sovmorgon och att äntligen få sova ut. Kändes verkligen som att kroppen behövde det! Satt uppe igår ganska länge och försökte vara flitig med arbetet så nu har jag kommit ett litet steg längre på vägen :)

Smoothie gjord på banan, apelsin, hallon, lättyoghurt och kesella tillsammans med ett ägg till frukost, muuums!



Idag är det praktik på skolan kl 12-20. Och imorgon är vi HELT LEDIGA! Guud så hääärligt med lite extra långhelg :D


Tidig kväll

2011-04-05, 22:00:57 / Kategori: Stockholm

Reperatörerna skulle komma mellan kl 8 och 18 idag och sist så dök de inte upp förrän 11 så tänkte att det säkert skulle bli likadant idag. När kl var 8 ringde min klocka och när hon var halv 9 gick jag upp. Hann precis ta på morgonrocken när det ringer på dörren. Gissa vem? Reperatörerna.. så typiskt. Där står jag nyvaken..med en knorr i håret och med morgonrock på medans de går in o säger att de ska fixa spisen. "ehh, okej.. då går jag och duschar" haha :P Kan säga att jag duschade vääldigt länge..

Fått bikinin vaxad idag av Catrin, häärligt :D

För övrigt har jag haft 3 behandlingar idag. Pedikyr, frans och brynfärg och ansiktsbehandling.. Är helt död när skolan slutar kl 20. Megatrött, hungrig och totalt orkeslös.. dessutom börjar vi tidigt imorron :/

Ikväll ska jag faktiskt hoppa big brother. Har ju följt det varje dag, men känner egentligen att det går lite för sent. Kan ju se nån repris, annars e det ju ändå summering av veckan på söndagar. Man måste ju ha ett liv också, BB är inte allt :P

Ska faktiskt ta och krypa ner i sängen nu (A) så är man förhoppningsvis pigg och glad imorgon så att man kan fokusera på lite plugg också!


Reperation

2011-04-05, 00:11:27 / Kategori: Stockholm

Ikväll har mammas sambo som bor i stockholm varit förbi en sväng och hjälpt mig med cykeln :) Jag hade nämligen glömt bort koden till cykeln så vi fick försöka klippa upp låset istället.. vilket inte var det lättaste projektet. Vi försökte oss på vajern istället som jag fått av min morfar och som han påstått ska vara oförstörbart. Ja, nästintill. Vi fick kämpa i en evighet och till sist lyckades vi få dit ett nytt lås på cykeln, denna gång med nyckel! Imorgon blir det kanske en liten cykeltur, vad härligt :)

Imorgon har jag sovmorgon! Skola kl 12-20 med salongspraktik. Men ett litet problem! Det ska komma byggarbetare eller något för att byta brännarna på gasspisen mellan kl 8-18 så får nog gå upp tidigt i alla fall. Man vill ju inte vakna av att det knackar på dörren och sen ska man duscha och göra sig iordning med folk i lägenheten. Nejtack!

Nu ska jag försöka få lite godnatts sömn innan min tidiga morgon börjar (A)


Morgonstress!

2011-04-04, 21:37:39 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Från och med nuu.. aldrig mer svart te innan jag går och lägger mig såvida jag inte vill sitta uppe halva natten! För det var precis som hände igår och jaa, jag skyller på teet. Att man utöver de ska försova sig och behöva komma försent till skolan i väntan på dom jäkla ersättningsbussarna mot gullmarsplan :/ Och inte nog med det så glömmer jag arbetsrocken som vi måste ha i skolan.

NU så hade jag ändå ganska tur eftersom vi bara hade lektioner idag, att jag "bara" blev 10 min sen och att det fanns en rock att låna.. dock en gammal mycket ful modell som jag fick många fina kommentarer om under dagen. haha. Tack och lov att vi slapp få dom rockarna när vi började skolan!

Dagens lektioner har bestått av manikyr (förmiddag) och elterapi (eftermiddag). Härligt att få naglarna fixade av Mickan i morse och lackning.. jaa, det behöver alltid tränas. To be continued på fredag då jag och mickan ska lacka varandras naglar i träningssyfte innan utgång! Dock innan vi börjar med spriten ;P hahah. Tror nog det blir bäst?!

På elterapin tränade vi apparater.. har fått cellulitbehandling idag och muskelstimulering på magen för första gången! Jaa, herreguud vad det känns att den tränas.. spec när man är otränad :P haha. Och Catrin fick muskelstimulering i ansiktet av mig. Man för runt en liten kloss i ansiktet som är kopplad till en muskelstimuleringsapparat och låter musklerna kontrahera ett visst antal gånger innan man flyttar den vidare till nästa muskel. Ser jätteroligt ut eftersom ansiktsmusklerna rör sig utan den egna viljan ;P Därefter gjorde jag massage med G5 på Catrin som är en vibrerande massageapparat med olika munstycken som man kan byta ut..



Har äntligen skickat in min söndriga iphone idag för reperation! Hoppas få tillbaka den i veckans slut, åter med en hel skärm (A) Tack för guidturen till posten Mickan! jaa, som sagt.. jag klarar mig INTE utan min iphone i stockholm. Risken för att jag ska gå vilse är väääldigt stooor. haha ;P


Blomstrande romantik

2011-04-03, 23:19:32 / Kategori: Stockholm

Nu är jag sugen på lite romantiska förändringar i hemmet! Produkter från H&M





Allt är som vanligt, men ingenting är som förut

2011-04-02, 19:57:32 / Kategori: Stockholm

Blev mindre plugg än vad som tänkt idag.. hela förmiddagen 12-17 har tillbringats med att tvätta. Därefter hade jag tänkt inviga cykeln för en tur till affären nu när snön smält bort, men hade helt glömt bort koden till låset som jag lånat av raffe.. så nu sitter cykeln fast i källaren och får väll klippas upp innan jag kan ta mig någonstans. Sååå typiskt! Istället blev det en promenad till affären..

Och nu förstår jag vad mickan menar med att det är tråkigt att äta själv, haha (A) jag kan bara hålla med!

Ska försöka plugga lite nu ikväll istället (A)




Ett tomrum efter dig


Grenade

2011-04-02, 12:49:42 / Kategori: Stockholm

Äntligen fredag!

2011-04-01, 19:01:55 / Kategori: Stockholm

lr vad ska man säga?! Idag har vi gått i skolan 8:30-16:30.. lååång dag för att vara fredag. Har haft 3 behandlingar idag, en helkroppsmassage och två pedikyrer varav den ena var min stammis som kommit nu för tredje gången. Världens goaste, piggaste tjej som bara utstrålar en fantaskisk energi :) Efter behandlingen kom hon tillbaka för att ge mig lite dricks som hon tyckte jag kunde ha i helgen, åhh så snällt (A)

Väl hemma var Zimba väldigt glad att se mig! Han har sprungit runt omkring benen på mig vart jag än gått och kurat ihopa sig tätt intill mig med sitt kurrande läte som aldrig tycks vilja sluta. De e ju klart, han är ju van vid att ha andy hemma och ja, det är väll jag med.. Det är med blandade känslor man kommer hem till en tom lägenhet. Ingen att längta efter dagens slut, ingen att äta och laga mat och ingen som sover vid ens sida. Men allting har väll sina för och nackdelar antar jag.. bara att börja vänja sig.

Helgen ska iaf tillbringas med pluggg, måste skriva på mitt arbete. Ska ju lämnas in nästa måndag.. Ska även träffa en potentiell kattvakt till zimba som bor i lägenheten här bredvid.

Ikväll blir det mys med mitt lilla pälsmonster, tevetittande i min ensamhet :P om inget sällskap dyker upp?! samt lite godis (och plugg)... we shall se!