Massera mera..

2010-09-14, 17:11:20 / Kategori: Stockholm
Jag sitter just nu på tunnelbanan på väg hem från skolan. Idag har vi haft vår första lektion i pedikyr där vi ska få lära oss fotvård. Men idag gick vi bara igenom vilka instrument man ska använda och hur man ska duka upp allting inför kundens besök :) dagens andra lektion bestod av ansiktsbehandling där vi fick lära oss 2 nya massagetyper.. Ögon och pannmassage.. Vilket var extremt skönt :) får bli träning på Andy ikväll när han kommer hem från jobb, för var en hel del moment att hålla reda på..

Plugga, plugga, plugga..

2010-09-11, 10:21:46 / Kategori: Stockholm

Skönt med helg och att få sova ut lite :) trots att man har en pojkvän vars alarm ringer typ 3 timmar innan han ska upp?! :P Ska plugga lite anatomi nu på förmiddan.. prov om 2 veckor ju :O Och när jag varit duktig med det så blir det in till stan för lite shopping :D


Brynfärgning

2010-09-10, 14:59:42 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Har just kommit hem nu.. Har vatt i stan med några tjejer från klassen efter dagens lektion i brynfärgning som slutade kl 12 ;D I like! 

 
1.                                                             2.

bild 1. är ögonbrynet väl utväxt och ostylat utan någon form.
bild 2. har ögonbrynen blivit färgade med brun färg för att mörka upp och fylla ut, de har även blivit formade, plockade och klippta. Ehh, ganska stor skillnad va?! :O och efter lite make-up blir det ännu snyggare ;)

Shoppade loss lite på Gertab
, en grossistbutik som har allt man kan tänka sig som en hudterapeut behöver i sitt arbete.

Köpte lite produkter som behövs vid färgning av bryn och fransar, eftersom det är lättast att ta med ner till skåne för att utföra på familj och vänner. Så e ni sugna på frans- och brynfärgning helgen den 17-19/9 så e det bara att höra av sig så hittar vi nog någn tid som kan passa! Jag tar tacksamt för alla som vill vara försökskaniner och det är helt kostnadsfritt. Dessutom kan jag meddela att jag har lärt mig arbeta på bästa tänkbara sätt så att det är en proffisionell behandling som ni går hem med ;) Sugen på en fransk manikyr? så ställer jag också gärna upp då detta jag behöver träna på alla typer av händer. Dessutom ser det fräscht ut!




Produkter från Gertab, frans-och brynfärg i svart och brun, superbillig skön handkräm som man kan använda till massage och lite annat smått och gott :)


Fransk manikyr & vaxning

2010-09-09, 19:01:32 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Här kommer en liten rapport om dagen som varit! Har lärt oss fransk manikyr som faktiskt är svårare att utföra än vad man tror..

1. Börja med att fukta kundens händen med kräm och var noga med att smörja in fingertopparna. Torka bort krämen med aceton och en bomullsrondell från nagelplattan. Detta för att lacket ska fästa bättre.

2. Applicera Base Coat över nageln (detta är till för att skydda nageln mot missfärgningar samt gör så att lacket sedan fäster bättre)

3. Applicera ett vitt lack på tippen börjar utanför på huden för att sedan följa kundens fria vita rand över till andra sidan och dra sedan från andra hållet om det behövs.

4. Torka av det vita lacket som hamnat utanför nagelplatten direkt efter applicering.

5. Applicera ett rosa färgat lack, alternativt beighe som påminner om nagelns egna färg. Beroende på vilket resultat du önskar på nageln. Applicera 1 lager lack över hela nageln, dvs även den lilla vita tippen.

6. När lacket torkat avslutar du med Base Coat, ett genomskinligt lack som skyddar nageln mot slitage.



Här ser ni resultatet, lite svårt att måla på mig eftersom jag har olika längder på tipparna just nu.. men blev supernöjd och det ser så fräscht ut ;)

Eftermiddagslektionen bestod av vaxning av axillerna (armhålorna med ett lite finare språk som vi hudterapeuter använder). Fick idag lära oss att arbeta med ett varmvax för intimområden som man applicerar på huden i form av små plättar mot hårets växtriktning. Viktigt är att få stadiga kanter på vaxet så att det är lätt att att rycka loss det med fingrarna när det stelnat lite.

Roligt att jobba på ett annorlunda sätt, eftersom vi använde kallvax och remsor när vi vaxade ben och lår. Skillnaden är att varmvaxet inte klibbar och eftersom det har en högre temperatur värmer den först upp hårrötterna så att dom lättare lossnar när man rycker bort dom .. och det gjorde knappt ont faktiskt ;D

Har gjort en ny kategori som heter hudvård & skönhetsvård där jag kommer skriva lite inlägg om vad vi gör i skolan, information om hud och skönhetsprodukter och lite tips som ni själva kanske kan testa hemma ;)


Förkyld

2010-09-09, 08:18:36 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu på tunnelbanan på väg till skolan.. Sjukt trött och förkyld :/ känner mig tilltäppt i både hals, öron o näsa och vaknat flera gånger i natt :/ usch, jag får INTE bli sjuk! Får bli mycket vila om dagarna nu efter skola .. Så tråkigt när man kommit igång med träningen också.. Men men, det viktigaste är att bli frisk så det får vi lägga på hyllan ett tag. Idag ska vi ha lektion i manikyr där vi ska få lära oss lacka franskt och i eftermiddag är det dags för vaxning av armhålorna :O kommer göra ooont, lr de e vad jag förväntar mig iaf. Men ska bli skönt att få bort det ;D äntligen! Hörs later..

Skåneresa bokad

2010-09-08, 23:39:32 / Kategori: Stockholm
Då var resan ner till Skåne inbokad! Trots funderingar på att först inte åka pga av vårt stora anatomi prov i veckan efter pluus våra efterföljande prov varje fredag som kommer därefter :/ förstår inte.. Lägger prov i ämnen som vi inte ens börjat med :s men men, det ska väll gå bra ;) ska iaf bli skönt att komma hem lite.. Träffa vänner, djuren och släktenmormor och morfar även fyller 75 :D

Soo, mina kära vänner.. Har ni inga planer mellan den 17/9-19/9 så vet ni vem ni ska höra av er till!! ;D

Nu måste jag nanna.. Har drabbats av en hemsk förkylning som förmodligen bara blir värre pga av att folk går till skolan fast dom är lite småsjuka eftersom vi knappt får ha några frånvarotimmar för att ta vårt internationella cidescoexamen.. Men men, godnatt :)

Idol 2010

2010-09-07, 23:09:29 / Kategori: Allmänt

Kuul att Idol är tillbaka och att se första avsnittet ikväll, tillsammans med good mat.. Tacoos :D MUMS! To be continued imorron :)



Va ett tag sen jag uppdaterade sist, men tiden räcker ju knappt till.. I helgen blev det lite middag och utgång med några av Andys arbetskollegor och söndagen bestod av återhämtning, sömn och tvättning. Skojj va?! ;) Well, It has to be done..

Nytt som vi har lärt oss denna vecka är handmassage, vilket är superkuul! och jag har finslipat min lackningsteknik.. får nog träna lite mer här hemma på Andy ;P Ansiktsmassage och idag har vi fått färga ögonfransarna, så nu e dom naturligt "målade" ;) Ska berätta lite utförligare senare vid nått tillfälle om olika behandlingar och lite tips och trix kring hudvård när tiden finns :)

Nu känner jag hur tröttheten kommer krypandes, dax att förberada sig för en tidig morgon och en hel dag full av teori om Anatomi ..