Vaxning och akupressur

2010-08-31, 18:56:43 / Kategori: Stockholm
Nu e jag på väg hem efter dagens träningspass.. Freshstart.. En fräsch start, tänkte att det kanske kunde vara nått för mej :P kände inte att boxningspasset igår va så jättetufft, känns mest lite i armarna. Men idag va det hårt, en hård början iaf ;) styrketräning i intervaller varvat med kondition och det kändes i varje muskel efteråt.. Vilket kommer kännas ännu värre imorron! Men men, då vet jag att jag har fått ut nånting av det iaf ;)

Idag har vi haft hårborttagning där vi fick lära oss vaxning av benen. Kuul va det, men är lite kladdigt innan man får in tekniken :P o skönt att få bort det långa håret på benen som vi fått odla! Man börjar ju känna sej lite kvinnlig igen ;) nu e det bara lår, armhålor och bikinilinjen som fattas.. Vilka fortfarande är hårbeklädda (fast jag egentligen skäms för att säga det) Eftermiddagslektionen bestod av ansiktsbehandling där vi hittills har fått lära oss avtvättning och massage av dekollaget och idag fick vi även lära oss akupressur. Där man trycker på olika punkter i ansiktet för att stimulera blodcirlulatipnen :) så mina vänner, sugna på en vaxning så e det bara att höra av sej? ;)

Tränat boxning

2010-08-30, 18:52:43 / Kategori: Stockholm
Nu sitter jag på tunnelbanan på vägen hem. Känns som att jag alltid skriver inlägg när jag åker tunnelbana :P bättre än att bara sitta o glo iaf :P och hemma är jag oftast så trött lr upptagen med plugg och matlagning att jag varken orkar eller har tid :S har precis vatt o tränat på gymmet som ligger nedanför skolan, skönt att ha det så nära :) dagens träningspass bestod av boxning vilket var ganska roligt eftersom man fick jobba i par o fick träna med en annan tjej som åsså va nybörjare på det här.. Så behövde inte känna mej ensam pm den saken iaf! Bränner till i armar o ben nu lite efteråt.. Ohh yes ;) tänkte köra lite olika pass så får man lite allsidig träning :D blir att fixa resten sv min halvlagade mat innan Andy kommer hem så att vi kan äta tildammans :) blir auberginegratäng med köttfärs och curry. Hoppas de blir bra!

Helgen

2010-08-30, 08:10:55 / Kategori: Stockholm
Har haft en avslappnande helg.. Tagit det lugnt, försökt sova ut fast att man vaknat kl 7 :/ antagligen har kroppen börjat vänja sig vid tidiga morgnar :P myst med älskling som varit ledig, tvättat halva dagen igår..

Eftersom vi inte har nån tvättmaskin så får vi åka till mammas sambo o göra de.. Men nu har jag iaf rena kläder :D o köpt mikrovågsugn har vi åsså gjort!

Även fått reda på att vi får vår lägenhet om 1-2 månader.. Så då nån gång kan ni räkna med en inflyttningsfest ;) nu e jag på väg till skolan..manikyr på dagens första lektion :)

Natti

2010-08-25, 22:39:41 / Kategori: Stockholm
Dagen har gått super trots att vi haft teori hela dagen. Det va intressant att få info om en massa produkter och vad dom innehåller samt vilken hudtyp man ska använda dom.. Och ännu bättre är att vi får köpa produkterna för inköpspriset vilka är otroliga! ;D
såå, mina goda vänner.. Önskar ni er någon produkt ur babors sortiment så e det bara att höra av sej! Billigt och bra ;)

Anatomi lektionen var faktiskt riktigt rolig, många hade sett den som skräck injagande. Men jag gillar biologi och vill veta hur kroppen fungerar. Har dessutom fått världens bästa lärare! Det är verkligen A o O :)

Nu ska jag sova, blir sjukt trött av dessa tidiga morgnar o långa dagar.. O har ju inte pluggat på evigheter :P men som sagt, det tar lite tid innan man vänjer sej ;) man har iaf något att se fram emot varje dag! Utbildning och nya vänner :)

En onsdag full av teori..

2010-08-25, 08:08:37 / Kategori: Stockholm
Sitter just nu på tunnelbanan på väg mot Hötorget och skolan. Idag har vi teori på schemat hela dagen.. Dom kunde lixom inte delat upp det lite?! Men icke.. Första lektionen är om Babors produkter och under eftermiddagslektionen har vi anatomi. Ska ändå bli kuul :) tar lite tid innan man kommer in i rutinerna att gå upp på morgonen bara :p skola varje dag 8:30-16:30, jag säger kööööör bah ;)

Första riktiga skoldagen

2010-08-24, 17:19:39 / Kategori: Stockholm
Idag har jag haft min första riktiga skoldag och mina 2 första praktiska lektioner :) manikyr där vi fick lära oss grunderna i puts och ansiktsbehandling där vi gick igenom hygien samt hur man ska ta emot en kund, hur man bäddar ner dom och hur man lägger nån sorts huvudturban :P va skitkuul isf! Vi turas om att träna på varandra och den ena får agera hudhetapeut medans den andra är kund :)

Får väll ta o träna på Andy ikväll eftersom alla mina försökskaniner för tillfället befinner sig i Skåne.. Nu ska jag ta l plugga lite teori ;) haha..

Träna på Balance!

2010-08-23, 17:32:55 / Kategori: Träning

Åhh, vad jag är träningssugen!

Lyckligt lottade är vi elever på privatskolan för hud & spa då vi har ett superfint gym i samma byggnad som skolan där vi får träna för rabatterat pris ;D Fick en guidetur på den superfina anläggningen av min alldeles egna personliga tränare idag som man har tillgång till några gånger! Jag blev förälskad!


Lyxigt omklädningsrum med hårfön, fina duschar och alla möjliga hårvårdsprodukter som man får låna..

Har nog aldrig sett så många rullband och motionscyklar innan. Men fanns typ 80 st iaf om jag inte minns fel..

Samt 3 olika gym pluuus gruppträningslokaler!

Är ni sugna att kolla in deras hemsida så finns dom på www.balancetraining.se
Tyvärr mina kära skånevänner så finns dom bara i Stockholm (A)

I LIKE THE BIG CITY!


It's for real!

2010-08-23, 16:15:47 / Kategori: Stockholm

Nu är jag tillbaka i lägenheten efter att ha varit i stan på dagens upprop. Rörde ihopa lite mat.. Tonfisksallad med keso, majs och chilikryddad quinoa. Gott & lättlagat!



Kan meddela att jag är dödstrött.. Har provat arbetsrockar och byxor för att se vilka storlekar vi ska ha när vi arbetar, letat skåp, fått en massa papper & regler om vad man får och inte får göra på skolan, schema, lovdagar (slutar 12 nästan varje fredag :D) och slutligen fått vår utrustning som jag nyss gått igenom här hemma.. Känner mej som ett litet barn på julafton när jag öppnar plastpåsen och får se allt i make-up väg med allt från mascara från Bábor till make-up penslar samt en massa andra prylar som jag har ingen aning om vad dom ska användas till. Nu känns det faktiskt på riktigt, jag har verkligen flyttat till Stockholm för att börja plugga och kommer gå på denna skolan, bo & leva här i minst ett år framöver. Jag tror knappt att känslan har nått mig riktigt förrän nu. Och imorron börjar faktiskt skolan och min framtid på allvar. Nu gäller det att satsa 100 %, för det är bara jag som kan avgöra hur bra jag ska bli! Jag är sjukt taggad och tycker det ska bli megaspännande ;D


Imorron börjar dagen med manikyr på schemat!

Har även idag fått ett erbjudande om bartenderjobb hos någon som jag träffade i helgen. Så på fredag ska jag provjobba 21:30-04:30.. kanske inte så glamurösa arbetstider men man får ta det som erbjuds ju ;) Dax att träna mina bartenderkunskaper med.. va ju ett halvår sen jag arbetade som bartender sist ;O Tack vare att Mcdonalds tog all tid.. Well, now I'm back to basics ;)
 


Update från Stockholm

2010-08-22, 19:14:02 / Kategori: Stockholm

Sitter just nu i en 2½ lägenhet som jag och andy lånar i Bromma. Och vi har nu bott här uppe i 4 dagar. Kan meddela att efter dagens städning av lägenheten så trivs jag faktiskt ganska bra än såläne :) Va lite mindre fräscht innan :/ Men ska bli skönt när vi får vår egen!

Va ute med Natha under torsdagen och fredagen och hade det mycket trevligt! Dock var inte Sturuplan som förväntat.. lite "stelt" och vi "skåneflickor" va nog lite för vilda för det ;P Åhh, längtar redan efter när mina andra töser också ska komma upp :)



Lagat mat och myyst med Andy hela dagen <3 Imorron e det dags för min första skoldag och andys första arbetsdag här i storstaan. Spännande! :D


Dagens att göra

2010-08-15, 22:38:51 / Kategori: Allmänt

Idag har verkligen varit en sånn "att göra dag" badat o klippt Hamlet.. vilket tog en evighet :/ Kollat jobb, fixat en övverraskning till Andy eftersom han fyller 21 år imorron (A) vad det blev får ni reda på senare ;) Träffat tjejerna och fikat på espressohouse i Lund för lite avskedsnack innan jag åker. Stockholm när ni vill tjejer ;D Och nu ikväll ska jag försöka packa lite.. eftersom jag åker direkt efter jobb på onsdag. Och imorron hinner jag icke (A)

Du, du , du <3


Old times, good memories

2010-08-14, 18:15:46 / Kategori: Allmänt
Idag har jag haft en supermysig dag med Carro på stan (A) Gick i samma klass på gymnasiet och sen flyttade hon till dalarna efteråt för att plugga så inte setts på typ ett år nu. Hade en hel del att prata om och gått på mycket fönstershopping ;) Har blivit käär i ett par skor från scorett :O Får icke handla något nu utan måste spara (A) Synn att vi inte hunnit ses oftare :( Men nu när jag flyttar till Stockholm så e de faktiskt löst när man bara har Carro 2 timmars resväg bort ;) Du kan räkna med en visit från mej ;D hih.

Ikväll ska jag nog träffa Ems en stund innan Andy kommer hit <3



Resa till Stockholm bokad?! Check ;)

2010-08-14, 01:47:59 / Kategori: Allmänt

Riktigt skönt med en någorlunda "lång" sovmorgon idag, skulle börja jobb 11 så gick upp 9:30.. en timme innan jag måste sticka. Men hade jag kunnat så hade jag nog föredratt att sova halva dagen (A) Jobbade till 20, haft kassatjänst idag.. va längesen men kuul trots att jag va helt seeg. Grillade in helt "fel" lappar till köket, typ en hamburgade endast ost.. hmm?! I McDonalds språk så borde det vara en cheeseburgare endast naturell :P Jaa, jag va iaf helt ute o cykla emellanåt :P Men men, jag e bara glad att jag överlevde dagen :D Kuul att komma till jobb o redan längta efter när man ska sluta :/ Då e de nått som inte riktigt stämmer. Typ att man e ganska trött på de kanske?! Svar, JAAA!

Åhh, nu längtar jag bara efter STOCKHOLM, stockholm och MER stockholm :D Ska bli så otroligt spännande att börja plugga och att få lära sig någonting nytt som man verkligen vet att detta vill jag göra i framtiden! Kollade efter biljetter idag när de va billigast att åka upp.. eftersom jag börjar skolan nästa måndag. 95kr en onsdag kväll är inte helt fel va?! :O Plus 45 kr för att få en sittplats vilket man gärna vill! Så totala beloppet för en resa till Stockholm = 138 kr. Billigt är bra and I like it ;) Ett stort plus är att jag redan har en av mina girlies där uppe när jag kommer upp. För torsdag o fredag dansar vi med klackarna i taket, Pardyy i huvudstaden med Natha ;D

Nu MÅSTE jag verkligen sova! Sitter här o snackar om hur skönt de hade vatt med sovmorgon, så sitter man upp halva natten utan anledning :/ Joo, för att skriva ett blogginlägg.. lr jaa.. inte de ända som jag gjort ikväll ju. Hoppades att någon kunde svara på sin mobil kanske.. men nej. Ingen kontakt med omvärlden inte.

Imorron ska jag träffa Carro prick kl 13 i Lund and jag får inte bli late ;) Myyyyys!



Sömn, jatack!

2010-08-12, 10:02:51 / Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på tåget på väg hem från Hässleholm, spenderade gårdagens kväll med Andy och idag känner jag mej sjukt trött :/ knappt fått nån ordentlig sömn när vi varit i Stockholm då vi delade på en typ 90 madrass som vi hade på golvet hemma hos raffe, min mammas sambo. Men så himla gulligt av honom att få låta oss bo där när vi va uppe :) man tackar!

Annars är det härligt att va ledig idag och solen skiner :) i like it! Blir en sväng till jobb senare idag för att se hur jag ska göra med mina tider osv, för kommer nog bli att jag säger upp mej iom att jag kommer bo i Stockholm minst ett år framåt och McDonalds e ju inte min framtid precis :P


Stockholm

2010-08-11, 20:06:45 / Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag på ett tåg halvvägs genom sverige tillsammans med Andy (a) efter 3 händelserika dagar i Stockholm när Andy varit på ledighet och jag har tittat på skolor. Har besökt 3 stycken av Sveriges mest kända hudterapeutskolor för att göra en bedömning om vilken som skulle passa mej bäst.

Under måndagen åkte jag in till stan i god tid innan mitt möte kl 13 med första skolan jag skulle besöka, privatskolan för hudvård och spa. Trodde inte att det skulle gå så snabbt med tunnelbanan, men det gjorde det :P hittade senare till skolan med hjälp av min gps i iphonen, min nya vän :P haha. Hade nog aldrig klarat mej utan den! Väl inne på skolan fick jag iaf ett jättetrevligt bemötande :) skolan var stor och hade många olika behandlingsrum och trevliga kundmottagningar. Dessutom är detta den enda skola i Sverige dom erbjuder både hud och spaterapeut i samma utbildning och efter skolans avslutande cidesco prov behöver man inte komplettera med något mera. Man är helt enkelt färdigutbildad ;)

Gildaskolan var en annan skola jag besökte när hag var i Stockholm, den finns bland annat i Göteborg och Malmö också. Dock tyckte jag att denna skola var mycket liten jämfört med privatskolan som hade större utbud. Har även hört att dom är mycket hårda och vill inte gå en utbildning som jag kommer tröttna på. Visst ska det va tufft, men det ska vara roligt också.

Igår var jag och besökte elisabethskolan, en av sveriges äldsta hudterapeutskolor. Denna låg inte riktigt lika centralt som dom andra, men var väldigt, väldigt fin. Helt underbara lokaler och behandlingsrum. Utbildningen motsvarade privatskolans, men cidesco examen ingår ej och man måste komplettera med 600 timmars praktik efter avslutad examen för att få diplom. Efter mycket fundering var det privatskolan som kändes bäst! Med 2 utbildningar i 1 så tror jag att man har en bättre chans på arbetsmarknaden dessutom verkar den roligare :) så kursstart 23 augusti!


kärlek

2010-08-04, 22:42:59 / Kategori: Allmänt

Allting känns perfekt, du & jag mot världen! Och det kan bara bli bättre <3 Åhh, känner mej så himla positiv och glad bara (A) Andy, jag älskar dej!