Lilllördag!

2012-10-31, 13:03:32 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Solen skiner och himlen är helt klarblå, vilken underbar höstdag! Jag och Madde beslutade oss för att inleda dagen med en härlig powerwalk, 2 timmar senare och förmodligen en mils promenad sitter vi nu och äter supermysig frukost! Mums :) därefter fullspäckad eftermiddag med hårfärgning, shopping och utgång ikväll!! Wohoo, vilken härlig onsdag ;)


NEULASH FÖRBJUDET!

2012-10-31, 00:04:21 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

Långa ögonfransar har varit väldigt aktuellt inom skönhetsbranschen på sistone och ständigt dyker det upp nya "mirakelmedel" som lovar längre, tätare och tjockare fransar. Eftersom jag själv arbetar inom skönhetsbranschen som hudterapeut var det ju självklart att jag skulle prova på något av dessa mirakelmedel. Efter 1 månads användning med neulash fick jag precis som lovat, längre och tätare fransar! Men även något irriterande ögon som har kommit och gått. Nu har det beslutats att neulash ska förbjudas pga av att det är läkemedelsklassifierat och även andra ögonfransserum är under utredning. Förmodligen kommer revitalash som jag själv använder och älskar också förbjudas då de båda innehåller isopropyl cloprostenate. Vi får väll se vad Läkemedelsverket säger, men tycker att alla ska hålla sig uppmärksammade!

Här nedan kan ni läsa frågor och svar angående ämnet från läkemedelsverkets hemsida:

Frågor och svar om produkter som stimulerar tillväxt av ögonfransar och ögonbryn

Kan jag använda produkterna?
Läkemedelsverket avråder konsumenter från att använda produkter som stimulerar tillväxt av ögonfransar om de innehåller prostaglandinanaloger (t.ex. isopropyl cloprostenate och dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide) och inte är godkända som läkemedel, detta eftersom det finns risk att de kan ge biverkningar i och runt ögat.

Är produkterna farliga?
Prostaglandinanaloger har visat sig kunna ge biverkningar i och runt ögat när de förekommit i godkända läkemedel (för behandling av ögonsjukdom samt korta ögonfransar). Peptider och växtextrakt anges också som verksamma ämnen i produkterna. Det är oklart om dessa typer av ämnen kan ge biverkningar.

Vilka produkter är okej att använda?
Om produkten innehåller prostaglandinanaloger (t.ex. isopropyl cloprostenate och dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide), och inte är ett godkänt läkemedel, avråder Läkemedelsverket från användande av produkten. Om produkten saknar innehållsdeklaration bör du också undvika att använda den eftersom du då inte kan se vilka ämnen som produkten innehåller.

Köpråd för kosmetika och hygienprodukter

Vilka produkter bör jag undvika?
Beslut om försäljningsförbud för läkemedel som inte är godkända för försäljning har fattats för följande produkter:
Neulash innehållande isopropyl cloprostenate
RapidLash innehållande isopropyl cloprostenate
NeuveauBrow innehållande isopropyl cloprostenate
Dessa produkter bör du undvika att använda. Läkemedelsverket arbetar för närvarande med liknande produkter på marknaden.

Har Läkemedelsverket fått in biverkningsrapporter gällande produkterna?
Ja, ett fåtal biverkningsrapporter har kommit in angående produkter som innehållit prostaglandinanaloger. Läkemedelsverket vill påminna om att det är viktigt att både konsument och sjukvårdspersonal skickar in en biverkningsrapport vid misstanke om biverkningar.

Vad ska jag göra om jag har fått en biverkning?
Kontakta sjukvården för undersökning och eventuell behandling. Det är också viktigt att en biverkningsrapport skickas till Läkemedelsverket.

Vart vänder jag mig för att reklamera min produkt?
Kontakta företaget som sålt produkten. Du kan även kontakta konsumentvägledaren i din kommun.


Oct. 30, 2012

2012-10-30, 19:54:59 / Kategori: Hudvård & Skönhetsvård

2a och sista dagen på md formulations grundkurs! Idag gick vi igenom de sista produkterna och gjorde även alpha/beta penslingen på varandra vilket är deras mest kraftfulla salongsbehandling där man använder sig av både AHA syra och salicylsyra. Denna behandlingen passar bra för alla hudtyper! Salicylsyra jobbar exfolierande på hudytan medans AHA syran penetrerar ner i epidermis (översta hudlagret) och löser upp orenheter och blockeringar samtidigt som fortsätter att penetrera ner till dermis (mellersta hudlagret) där den stimulerar kollagen och elastin bildningen vilket gör vår hud "fyllig" och slätar ut fina linjer samtidigt som fuktdepåerna ökar. Därför passar behandlingen bra för dig med akne, torrhet, pigmenteringar och åldrad hud. På bilden ser ni en uppstramande anti-age mask som har lagts på! Kommer lägga upp lite tips på produkter och bra saker att tänka på i sin hudvård som jag vill dela med mig av någon annan dag..
Nu blir de myskväll med Madde, ciaooo!


En helt vanlig dag i Stockholm!

2012-10-29, 23:13:30 / Kategori: Allmänt

Har haft en väldigt effektiv dag med produktkurs i md formulations, mitt favvomärke inom hudvård.. Grymma, resultatinriktade produkter där man verkligen ser skillnad redan efter första användning! Gått med Madde och Malin på stan, provat onepeice (som såg riktigt roligt ut, haha) shoppat mysiga varma vinterskor, ätit godaste pizzan i stan på vapiano Stureplan och blivit bjuden på gratis bio av sf! Inte helt fel ;) nu säger jag godnatt!


Ikväll gör vi Södertälje!

2012-10-27, 16:12:09 / Kategori: Allmänt

Första stoppet i Stockholm blev frisör besök med ny hårfärg och extensions! Känns så fräscht att ha fått bort allt det sommarslitna och solblekta håret! Såå nöjd med resultatet :) dagen fortsatte med shopping och feest! Ikväll taggar vi ännu en utgång!! Får väll se vad Södertälje har att erbjuda ;) klackarna i taket!


Fryser!!

2012-10-25, 23:41:06 / Kategori: Allmänt

Äntligen framme i Stockholm! 1,5 timme senare än beräknat pga av ett trasigt tåg :/ kallt, halt och det är snö! Passar ju mig perfekt i mina låga converse och leggings. Lr INTE, värsta sommarkläderna :/ tur att mamma lånade mig en jacka, annars hade jag verkligen frusit ihjäl. Saken blir inte bättre när bussen hem inte dyker upp, suck! Vänta 30 minuter till nästa :O nejtack. Tar första bästa buss hoppas jag hamnar rätt <3


Emporia!

2012-10-25, 15:37:43 / Kategori: Allmänt

Har varit på invigningen av nya shoppingcentret Emporia med Madde idag! Självklart äter bankomaten upp mitt kort precis innan vi lämnar Lund och säger att jag ska kontaka banken. Banken va såklart stängd så de blev inte så mycket shopping idag för min del :/ sparar mig till Stockholm istället ;) 1 timme kvar tills avgång!! <3


Vänskap är något speciellt!

2012-10-24, 19:13:40 / Kategori: Allmänt

Äntligen träffat min fina Emelie efter 7 månader ifrån varandra, vilket är alldeles för lång tid! Som jag har saknat dig under tiden på Mallorca! Så glad att att jag har så underbara vänner som du, hur lång tid det än har gått sen vi sist sågs så vet vi precis var vi har varandra <3 så kuul att se dig idag! :)


Malmö nästa!

2012-10-24, 16:30:25 / Kategori: Allmänt

Wohoo! Fått slutlön från Mallorca idag! Inte helt fel ;) nu längtar jag efter STOCKHOLM, fest och shopping!!
Nu blir det en sväng in till Malmö för kvalitetstid med Ems, mys på stan o massa girltalk <3


Kvalitetstid!

2012-10-23, 20:49:05 / Kategori: Allmänt

Spenderat massa kvalitetstid med mammi idag! Stan i valet och kvalet av ett par brillor, beslutsångest deluxe! Haha. (eftersom jag+glasögon=inte riktigt är min grej). Vilka det blev får ni återstå att se! Blev bjuden på godaste lunchen ever och tog en härlig promenad med älskade Hamlet längs stranden <3 myys!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/433232/images/2012/pic_5086e2cde087c30827aca1c9.jpg" class="image">


Loved ones!

2012-10-22, 22:00:39 / Kategori: Allmänt

Njuter av varje dag, varje minut, varje sekund! Looove <3


Med dom bästa!

2012-10-21, 21:03:42 / Kategori: Allmänt

Känns helt underbart att vara hemma igen med familj och vänner! Första kvällen i Sverige kan ju inte tillbringas på något bättre sätt än återförening och utgång med mina underbara tjejer! Tack för igår <3

Idag mår man som man förtjänar, men det var sååå värt det! Soo bakis. Efterlängtad kebabpizza och hundmys!


The final countdown..

2012-10-20, 07:18:30 / Kategori: Mallorca 2012

Igår hade vi en helt underbar avslutningsmiddag på hotellet med hela sunwinggänget! Tapas, biff, världens godaste efterrätt och en massa dricka kunde inte bli bättre en kväll som denna! En massa kramar, lite sömn och en frukostbuffe senare så ska vi snart ta bussen till Palma och sen flyget vidare till Sverige! Känns overkligt.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/433232/images/2012/pic_508233bce087c322bc592ca7.jpg" class="image">


Mallorca säsongen 2012

2012-10-19, 16:24:14 / Kategori: Mallorca 2012


Sista jobbdagen på Mallorca

2012-10-18, 21:46:21 / Kategori: Mallorca 2012

Idag har vi äntligen gjort våra sista behandlingar för den här säsongen! Som vi har kämpat.. i 7 hela månader. Trots att jag varit febrig tog jag ändå mig till jobbet för att hjälpa dom andra packa ner spaet.. Jag och Malin= mycket effektiva och bästa samarbetet ever trots att jag inte va på topp :)

OVERKLIGT att jag kommer va hemma i Sverige på lördag! Ska bli så underbart att få träffa familj, hund och vänner igen!! Can't wait!!


Underbara sol!

2012-10-16, 18:09:01 / Kategori: Mallorca 2012
Gårdagens powersteppass har satt sina spår! Idag har jag världens träningsvärk i ben och rumpa.. och armarna ska vi inte ens tala om! Susanne är bokstavligt talat en machine och powerwoman! sooo strong. Skippade dagens träning och passade på att sola på lunchen när solen ändå var framme, man får ta vara på den tid man har ;) och lyckades få lite färg! Får jobba vidare på brännan imorron om vädret tillåter (A)
 
Nu har jag även bokad frisörtid när jag kommer hem! Klippning, färgning/slingning och lite extensions.. en totalrenovering av håret som verkligen behövs :)
 
 
 
 
 
 

1 vecka kvar..

2012-10-13, 18:41:50 / Kategori: Mallorca 2012

Lördagsjobb= reception och tv4 med malin! endast en behandling på hela dagen, 25 minuters ryggmassage och dessutom 10 euro rikare (lite dricks är aldrig fel!). Bidrag till kvällen tacos, check ;) läkarbesök och ögoninflammation= mindre kul! No makeup and mascara.. Apoteket nästa!


Min sista lediga dag på Mallorca

2012-10-12, 15:39:17 / Kategori: Mallorca 2012

..och det regnar, åskar och blixtrar. Såå typiskt! Där rök väll sista solningschansen :( får väll hoppas att vi får lite ledig tid på fredag och bra väder så man iaf får lite färg på sig innan man kommer hem (A) men men, jag e glaaad ändå! Malin fick också jobbet på experium så vi får jobba och bo tillsammans i vinter med! Ikväll ska det firas med thaimat, mums :) Har även boendet fixat, 6 spatjejer i en stuga! Denna vinter kommer bli grymm :)


Glädjebesked!

2012-10-11, 20:06:20 / Kategori: Mallorca 2012

Har fått säsongsanställning i Sälen på experium! Soo happy :) är supertaggad på en vintersäsong med skidåkning, nya vänner, nytt jobb och nya erfarenheter! Får dessutom arbeta med ett av mina mina favoritmärken, md formulations <3 loove it! Det går braa nu!! :D



Livet är gött!

2012-10-10, 13:23:36 / Kategori: Mallorca 2012

Min sista lediga tisdag igår spenderades i Palma tillsammans med Malin och MASSA shopping! Herregud, shoppingkassar som man knappt orkar bära hem :O men så de ska va ;)

Idag har jag fått 2 jobberbjudande till! Glädje!!


Oct. 07, 2012

2012-10-07, 16:24:15 / Kategori: Mallorca 2012

"Du er gott ti de her"
"du er så flink"
"mjuk men bestämd när du masserar"
"de va dejligt"
"har du massagetieme imorgen?"

Jaa, det är många fina kommenterar man får på jobb ibland :) and that's what keeps me going..

Ikväll blir de pizzanight och film med Malin, mys!


Learning from our mistakes..

2012-10-06, 17:52:00 / Kategori: Mallorca 2012

Vill ha!

2012-10-06, 11:40:00 / Kategori: Mallorca 2012

Åhh, såå sugen på höstshopping! Varma, snygga och mysiga kläder som jag kan använda när jag kommer hem till kylan (A) Har varit inne på Nelly.com och spanat in några godbitar ;)

Svarta snygga stövletter som passar till allt, vardags som till fest! Denna vinter ska jag även unna mig en riktigt varm vinterjacka (A) antingen canada goos lr denna som jag hittat från svea som dessutom är billigare och minst lika fin. Har även spanat på ett par primeboots, frågan är om man ska satsa på bruna lr svarta, dragkedja på insidan lr baksidan?! Hmm.. Vill ju helst ha svarta med guldig dragkedja på baksida.. Men de har jag inte lyckats hitta ännu.. Vi får väll se vad de blir ;)


Ledighet!

2012-10-05, 13:46:53 / Kategori: Mallorca 2012

Hade en helt underbar dag igår. Schteek à la playa och sen en timmes gruppträning med energy och core! Just loove it <3


What a day..

2012-10-03, 20:05:05 / Kategori: Mallorca 2012

Började jobb halv 10 imorse och det första jag gör är att spilla vatten på skarvsladden och alla kontakter som ligger på golvet, soo lyckat! NOT. Mitt lilla misstag resulterar i kortslutning, och i brådskans tid så har jag 5 minuter kvar till behandling så jag tar vattnet som jag skulle värma och letar upp en annan kontakt. Tror ni den funkade?! Nä. Och nästa uttag, nää :/ Jaha, nu kom någon och klagade på att löpbandet i gymmet inte heller funkar. "ehh, kan nån ringa tecnico?, jag har behandling nu och jag tror de e kortslutning i spaet" bye! Tack underbara tecnico att uttagen funkade igen när jag var klar (A) förutom
Den jag sabbat då, heh. Blev behandling i ett väldigt mörkt rum och jag lyckades värma upp min olja denna gången utan att spilla ut mer vatten!


Just loove Palma and shopping!

2012-10-02, 19:54:40 / Kategori: Mallorca 2012


Happiness!

2012-10-01, 13:26:04 / Kategori: Mallorca 2012

Haft skypeintervju idag! Känns såå jäkla brao :)