Jag vill vara frisk imorron!

2009-12-30, 13:40:28 / Kategori: Allmänt

Vaknade idag av att jag frös men va kokhet över hela kroppen.. och hade världens huvudvärk. Och visst visade det sej att jag hade feber :/ hela 39,5 grader.. jag som aldrig brukar ha feber o dagen innan nyår va ju ingen bra timing :/ Så fick ringa till jobb kl 8 imorse för att sjuka mej.. skulle egentligen jobbat på Donkan 13-22.

Igår så hade jag och Andy en heldag i Malmö, vi skulle shoppa lite på mellandagsrean och sen så skulle jag på Möte hos Svenska Frisörskolan.. fick göra ett personlighetstest för att se om jag passar i yrket, fick även prova på att rulla permanent och klippteknik för att se om man har potential som frisör.. och allting gick toppen :) Utbildningen är 5 månader på heltid som sedan fortsätter med 2½ trainee år på salong. Skolan är även godkänd av frisörföretagarna och handels och följer utbilningsystemet som är pivotpoint vilket är ett internationellt utbilningssystem som är känt över hela världen.




Potitivt med skolan:
Pivot Point utbildningssystem, Fina lokaler, bra lärare, 2½ års efterföljning av eleverna fram till gesällen.

Negativt:
Dyr utbildning, långa dagar (9:00-16:30), endast 5 månader på skolan.

Själv så tycker jag väll att det positiva väger över det negativa, men ska ta o besöka några andra skolor med så att jag kan göra en jämförelse mellan alla :)

Vill även påpeka att igår va första gången som jag körde in i ett parkeringshus.. o guud de va ingen rolig upplevelse :P haha. Först började jag med att stanna bilen alldeles för långt bort från den som trycker ut korten..så va typ tvungen att sträcka mej ut o öppna dörren :P Väl på väg upp, så va de en smal kant i mitten av vägen som man knappt kunde se och när man skulle ner så va de ännu värre :/ Fick köra runt i p-huset hur länge som heslt innan vi till sist hittade en plats o hade nästan blivit påkörda.. O jaa, när jag skulle ut.. hade betalat för kortet o stoppat de i automaten så trodde jag att automaten skulle "svälja" den så jag började köra..men ingen bom gick upp och förstod när jag såg att kortet stack ut att man skulle ta det igen och DÅ gick bommen upp!! Grejjen va bara den att jag fick motorstopp mitt under den istället...Ahh, starta om bilen, gaaaaaaasa o snabbt iväg från det hemska parkeringshuset! En sak e säker, jag tänker aldrig mer parkera på Hansa igen :/

 


Nyårsoutfit..

2009-12-28, 23:13:22 / Kategori: Allmänt

Har haft lite smått panik över vad jag skulle ha på mej på nyår.. vill ju hitta en snygg nyårsklänning ;O O har ju inte hunnit vara ute o shoppat nått heller eftersom jag jobbat :/ Så beställde en skitsnygg klänning igår..ville ha nånting med lite paljetter/glittrig och denna känns lite annorlunda! Får hoppas den passar bara (A) Inte nog med det.. fastanade även för ett par sjukt snygga skor (A) EHH, JAA..jag e skogalen (A)



Klänning och skor beställt från nelly.com



Vad tiden går fort!

2009-12-28, 23:04:18 / Kategori: Allmänt

Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist... Det har firat min första jul i Sverige på typ 6 år, fått en massa julklappar.. Kameran som jag lääängtat efter va en uppskattat present :) gjort hårförlängning och haft det supermysigt dom senaste dagarna helt enkelt :)

Igår va jag o Andy på middag hos hans mormor som bor låååångt, LÅNGT ute på landet vid typ ystad..jag skulle köra dit o lyckades bara köra 10 minuters omväg :/ hah. Körde på motorvägen åt fel riktining :P Så körde mot malmö istället för ystad.. Annars va det nästan felfritt (A)

Har jobbat hela dagen idag 11:30-20:00.. sjukt mycket att göra hela dagen nu när alla handlar på mellandagsrean! Skojj faktiskt :)

Imorron ska jag o älskling åka in till Malmö för att se om vi kan fynda lite (A) Har ju inte hunnit vara ute o handla än eftersom jag har jobbat :( Så ska bli roligt! Har även möte med Svenska Frisörskolan, där jag ska få se skolan o så :) Tänkte besöka lite olika skolor innan jag bestämmer mej för var jag vill gå nånstans!

 


plugga till frisör?

2009-12-13, 00:10:27 / Kategori: Allmänt

Färgade håret ikväll..blev mycket mörkare och röödaktigt :/ vet inte rikt vad jag ska tycka om det.. men vänjer mej nog efter ett tag..kuul med lite förändring iaf :) Hårförlängning om en vecka sen med (A) Bilder kommer så småningom...

Har ni ofta funderingar på vad ni vill göra med livet? vad ni vill bli i framtiden? Själv känns det som om jag går  och funderar på det hela tiden.. börjar bli trött på att jobba en massa oregelbundna tider och ha en massa olika jobb med för den delen. Jobbar ju både som bartender, ledsagare och på Mcdonalds och alltid tors-sön ..TYP :/ Dryygt att jobba när alla ens vänner är lediga..

Nu har jag iaf tatt en funderare och är nästan helt säker på vad jag vill utbilda mej till.. har jue tidigare funderat mycket på frisör ..och tanken har lixom inte riktigt försvunnit än :S Känns som om det är det som jag borde satsa på! Jag har alltid haft ett stort skaparintresse och nu kanske jag får min chans att utveckla det.
Vissst... det finns många frisörer i dagens samhälle..Men samtidigt så är frisör ett yrke som du kan jobba med världen över. Drömmen är väll att jobba som frisör för att eventuellt kanske utbilda mej inom makeup och hårstyling så småningom (A)

Nu är frågan bara..vilken frisörskola ska man välja? Finns ju så många, vilka är bra/dåliga?!

Får nog göra lite efterforskning..

 

 

 


vinnaren!

2009-12-12, 01:00:38 / Kategori: Allmänt
YEEEEESS!! Det blev som man hoppades, Erik vann idol 2009 ;D wihooo.. han va en värdig vinnare iaf!

vem blir årets idolvinnare?!

2009-12-11, 22:26:24 / Kategori: Allmänt

Då e det snaaaaart dax för idolfinalen att avgöras!! Vem tror ni blir kvällens finalist?! ÅHHHH..jag hoppas det blir ERIK!!


kan det sluta regna lr?

2009-12-10, 16:50:26 / Kategori: Allmänt

Pojkvännen har stuckit till jobb..ska jobba som bartender på julbord. Så kommer inte träffa honom förräns imorron om de inte e så att han har turen att sluta tidigt (A) Man kan ju alltid hoppas ;)

Själv ska jag snart bege mej iväg till stallet.. om man bara kunde sätta fart :P Ingen lust alls att gå ut när det regnar och mörkt e det. Så blir ingen ridning idag nää :( och min hund som brukar följa med mej avskyr verkligen vatten.. brukar knappt vilja gå.. och det är inte "pyjamas-dräktens" fel :P

En av bilarna här hemma har gått isönder.. med andra ord så har jag ingen bil :/ För mamma har den enda fungerande..
Så fick ringa efter färdtjänst till jobbet! Ska ju på ridlektion med Kerstin ikväll..
Nää, nu e de nog bäst att jag skyndar mej ;O

Andreas, jag älskar dej :) <3


långt hår? jaatack!

2009-12-10, 13:50:05 / Kategori: Allmänt
Nyss hemkommen från Lund, varit på konsultation om hårförlängning! Jaa, jag har faktiskt bestämt mej för att göra hårförlängning igen.. så kollat färg och modell nu :) Ska nog färga håret mörkare.. så de kommer bli mörkt och vågigt (A) Har bekts så mycket när jag tonat det mörkare så får väll hitta en bra permanent färg ist.. så rädd att det sa bli fel bara :P

Nu har Andy "vaknat" och vi ska ner och äta frukost.. lr blir snarare lunch ;) hihi.

Vi hörs! Ciaooo :)

Dinky

2009-12-09, 17:04:58 / Kategori: Allmänt

Ääääntligen har min rygg blivit någorlunda bättre..så kände att det va dax för en ridtur idag! Började ju träna Dinky för 2 veckor sen och han hade börjat gå riktigt fint..kan ju säga att nästan all den träningen e som bortblåst :/ Nu e vi tillbaka på ruta 1 igen.. nästan iaf :( Han e rädd för en hel del när vi rider ut och spänner sej hela tiden..
Mot slutet av ridturen började han slappna av och gå garanterat bättre .. får väl se hur de går imorron :)



Här är bilder på det lilla odjuret :)


Medans jag var i stallet va Andy hemma o fixade lite, kom hit o käkade tacos sen nu e han på jobb till sådär 02:00 inatt kanske :( Saknar honom ..






vänskap

2009-12-08, 15:38:23 / Kategori: Allmänt

Har haft en fullspäckad dag än sålänge.. stallet imorse, tandläkaren kl 12, sen åka till malmö o lämna mamma kl 14.. därefter tog jag med Hamlet till Ribban så att han fick springa runt o buusa med lite andra vovvar, så glad han blev :)

Hemma nu och ska snart till jobb.. Donkan idag, ska jobba stängning 16:00-23:00.. riktigt DRYYYGT!

Pratade med en kompis idag.. blir helt ledsen när jag tänker tillbaka hur vi hade det förr. Allting va så bra, vi sa att vi skulle vara vänner föralltid och vad har hänt..vi har tjafsat om småsaker o glidit ifrån varandra, inte partat på evigheter. Jag saknar faktiskt vår vänskap :( hoppas att det kan lösa sej.


förlåt!

2009-12-04, 16:47:27 / Kategori: Allmänt
Idag känns allting jobbigt. Man gör fel saker, man säger helt fel :/ Vet knappt vad som känns rätt o fel ibland..det slutar ändån inte som man vill. Känns som om jag sårar o stöter bort dom som jag bryr mej om allra mest..
o det vet jag att jag inte är ensam om att tycka! Behöver nog lite tid för mej själv ett tag..förlåt :/


de va greeeevroligt!!

2009-12-01, 18:06:33 / Kategori: Allmänt
Jaha, då e det redan 1 december .. bara 23 dagar kvar till julafton och idag fick jag reda på att jag varken jobbar julafton eller nyår ..iiiiihhhh såa SKÖÖÖNT :D

I lördes hade vi en sjuukt rolig kväll som började med middag, singstar o drinklekar tsm med Linda, Frida, Sandra och Sanna hemma hos Madde som fyllde 20 :) Verkade supernöjd med alla småpresenter och presentkortet på bianco som alla vi tjejer lagt ihopa! Jaa, vem gillar inte skooor?! ;O ;)
Därefter blev det utgång i Malmö på Breeze .. träffade en hel folk som man inte träffat på evigheter ..bla Elin :)
Har lite minnesluckor..men inte så farligt :/ :) Hade iaf GREEEVROLIGT ;D hahaha. (bara giirlsen som förstår, något vi hade roligt åt hela kvällen typ :P)

Söndagen tillbringades som en heeel vilodag :) haha.

Kom till Mcdonalds igår inställd på att jobba 11-20 .. men tydligen skulle jag inte jobba :/ haha. Nått klydd .. Va där 11-16 iaf vilket va ganska tuur för dom med tanke på hur mycke de va att göra .. Emelie = räddaren i nöden (A) hihi :)

Idag har jag vatt hos en kiropraktor eftersom jag har haft ont i ryggen från o till sen jag kom hem från Mallis..nästan helt säker på att de va den hårda kuddens fel :/ Han tryckte iaf en massa o drog rätt så de knacka..men skönt va de :) O nu har jag fått 3 olika övningar som jag ska göra varje dag för att träna upp ryggen så får vi se hur de e på måndag nästa vecka när jag ska dit igen...

Ohh..detta blev ett långt inlägg..mycke text o ni orkar säkert inte läsa hälften :P Fast kanske inte mer än vanligt?! haha. Men blir ju så när man tar hela helgen på en gång ;P O ni behöver ju inte läsa om ni inte vill ;)