Plugg, plugg och mera PLUGG!

Hej mina kära vänner!

Anledningen att jag aldrig hinner vara inne är att jag har sjukt mycket i skolan just nu med mindre än 2 månader kvar till examen! Nervööös lr?!

Förra veckan hade vi vårt första praktiska prov i makeup, skönt att ha det över! Och på fredag har vi vårt nästa praktiska prov i elterapi, dvs behandlingar med elektriska apparater för både kropp och ansikte där vi ska demonstrera en kropps och en ansiktsapparat samtidigt som vi får muntliga frågor om hur vi arbetar, på vilka muskler, med vilka produkter, ingredienser och mot vilka lymfstationer osv.
Vilken apparat man får är helt upp till vad läraren väljer till en, så gissa vad jag gör denna onsdagskväll? ansikte och kroppsmusklerna på latin here i come..



Apparaterna som vi ska kunna består av:

Vakuumsug
En behandling som kan användas till både kropp och ansikte. Till ansikte så används det med fördel på personer med dålig cirkulation i huden ex. rökare, dålig spänst eller någon som bara vill ha lite extra lyster.
På kroppen används den fämst mot celluliter och bortförsel av slaggämnen.
  Olja appliceras på huden och en glaskopp suger upp en del av huden som man sedan drar i lymfans riktning för att sätta igång cirkulationen och rensa bort slaggämnen vilket även ökar cellförnyelsen i huden och gör den spänstigare. Detta är ingen obehaglig behandling utan känns mer som en lättare massage.



Muskelstimulering
En behandling som utförs på både kropp och ansikte. I ansiktet så används den främst för att öka spänsten genom att låta ansiksmuskulaturen arbeta. En elektrod appliceras på ansiktsmusklerna efter ett särskillt schema och musklera får kontraheras 10 ggr innan man sedan flyttar vidare till nästa muskel och fortsätter tills man har gått igenom hela ansiktet. Roligt att se när musklerna kontraherar och man inte själv kan styra dom! Efter behandlingen känns det som om ansiktet har fått sig ett litet lyft.

Till kroppen så används muskelstimulering för att träna upp exempelvis en svag muskel, eller någon som bara vill träna muskler lite extra som är svåra att komma åt annars. Elektroder placeras då ut på kroppen enligt ett särskillt mönster på muskelns ursprung och fäste. Frekvens, pulsvidd, antal kontraktioner och vila ställs in efter hur pass vältränad kunden är och musklerna får sedan arbeta under 20 min tid. Är man otränad så kan en viss träningsvärk kännas efter denna behandling.


Cellulitbehandling
Görs på områden med celluliter vilket ser ut som små "håligheter" i huden där det har blivit en störning i cellens ämnesomsättning där slagg och fett lätt ansamlas. Celluliter delas in i 3 olika grader, grad 1 är de celluliter som syns enbart när du klämmer på huden, grad 2 är när de syns om du står upp och spänner dig och grad 3 syns även om du ligger ner och är avslappnad.
Vid behandlingen appliceras en cellulitgel som innehåller det aktiva komlexet röd alg som fungerar utrensande och avgiftande. Tillsammans med elektroder som placeras på de utsatta områdena jobbar elektroderna och gelén med att lösa upp de slaggämnen som ansamlats under 20 min.
Behandlingen avslutas med massage i lymfans riktning för att föra bort slagget, annars ligger det kvar och man får inte ut så mycket av behandlingen.
Bra att tänka på hemma om man vill förebygga uppkomsten av celluliter är att torrborsta huden, använd en peelinghandske på torr hud och gör cirkulerande rörelser just för att öka cirkulationen, motionera, ät sunt och använd cellulitprodukter just för att hålla igång cirkulationen.



Andra apparater som vi har prov på är jontofores, direkt högfrekvens, indirekt högfrekvens, desinkrustation och G5.

Mer info om dessa apparater, vad dom gör och vad dom används till kommer jag berätta om vid ett senare tillfälle! Ska försöka bli lite mer aktiv här på bloggen :)

By the way så har jag sökt lite jobb i skåne! Så vem vet, kanske flyttar jag ner igen inom en snar framtid. We will see :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0