Fransk manikyr & vaxning

Här kommer en liten rapport om dagen som varit! Har lärt oss fransk manikyr som faktiskt är svårare att utföra än vad man tror..

1. Börja med att fukta kundens händen med kräm och var noga med att smörja in fingertopparna. Torka bort krämen med aceton och en bomullsrondell från nagelplattan. Detta för att lacket ska fästa bättre.

2. Applicera Base Coat över nageln (detta är till för att skydda nageln mot missfärgningar samt gör så att lacket sedan fäster bättre)

3. Applicera ett vitt lack på tippen börjar utanför på huden för att sedan följa kundens fria vita rand över till andra sidan och dra sedan från andra hållet om det behövs.

4. Torka av det vita lacket som hamnat utanför nagelplatten direkt efter applicering.

5. Applicera ett rosa färgat lack, alternativt beighe som påminner om nagelns egna färg. Beroende på vilket resultat du önskar på nageln. Applicera 1 lager lack över hela nageln, dvs även den lilla vita tippen.

6. När lacket torkat avslutar du med Base Coat, ett genomskinligt lack som skyddar nageln mot slitage.



Här ser ni resultatet, lite svårt att måla på mig eftersom jag har olika längder på tipparna just nu.. men blev supernöjd och det ser så fräscht ut ;)

Eftermiddagslektionen bestod av vaxning av axillerna (armhålorna med ett lite finare språk som vi hudterapeuter använder). Fick idag lära oss att arbeta med ett varmvax för intimområden som man applicerar på huden i form av små plättar mot hårets växtriktning. Viktigt är att få stadiga kanter på vaxet så att det är lätt att att rycka loss det med fingrarna när det stelnat lite.

Roligt att jobba på ett annorlunda sätt, eftersom vi använde kallvax och remsor när vi vaxade ben och lår. Skillnaden är att varmvaxet inte klibbar och eftersom det har en högre temperatur värmer den först upp hårrötterna så att dom lättare lossnar när man rycker bort dom .. och det gjorde knappt ont faktiskt ;D

Har gjort en ny kategori som heter hudvård & skönhetsvård där jag kommer skriva lite inlägg om vad vi gör i skolan, information om hud och skönhetsprodukter och lite tips som ni själva kanske kan testa hemma ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0